De naam Xigmatek zal vermoedelijk één van twee gevoelens naar boven halen. Of je kent het merk als aanbieder van ietwat opvallende behuizingen met een scherpe prijs, of je kent ze van de inmiddels toch wel legendarische Elysium die ruimte biedt aan je computer, sneeuwwitje, en de zeven dwergen. Hoewel de Elysium wel aanwezig was op Computex leek de focus bij Xigmatek toch eerder bij de eerste categorie te liggen, met een flinke reeks aan semi-betaalbare opvallende compactere ATX behuizingen, en vervolgens een aantal kleinere kastjes in plaats van grotere.

Hoewel ze traditioneel meer op de Aziatische markt gericht leken, een markt waar extreem opvallende behuizingen het vaak goed doen (Terwijl wij die in Europa dan vaak over-the-top vinden), zie je toch een verschuiving richting iets meer bescheiden modellen met tevens een hogere kwaliteit van tooling als dat in het verleden gebruikelijk was. Nog altijd zien we aardig wat LED verlichting en kleurtjes, maar net wat meer terughoudend allemaal. Ik vermoed dat die stap in Europa als positief zal worden ervaren.
Zoals ik al zei zien we ook Xigmatek verschuiven naar kleiner in plaats van groter. Voor mij als ITX liefhebber enkel positief, zeker omdat je tegenwoordig ook voor high-end niet meer nodig hebt dan een ITX of mATX behuizing. Ook in dat kleinere segment zien we aardig wat opvallende ontwerpen. Het zal niet iedereen aanspreken, maar zoals altijd lijkt de prijs-kwaliteitverhouding wel scherp.

Persoonlijk vond ik vooral de Nebula leuk om eens te zien. Frisse kleurtjes, niet te veel poespas, helemaal prima.


En .. uh.. tja, wat dames op de vloer. Geen idee wat de bedoeling precies was, zelfs na 5 minuten staren snapte ik er nog niets van. Wel erg leuk aan Computex is dat mensen van verschillende bedrijven gewoon lekker rondwandelen en snuffelen wat er allemaal is, dat zie je bij een consumentenbeurs zoals Firstlook of Gamescom toch minder waar . Hier zie je een dame van G.Skill gezellig bij Xigmatek op bezoek en met stokjes spelen of iets dergelijks. Taiwanezen zijn van nature extreem beleefd en zelfs terughoudend, maar een vriendelijke en sociale omgang met de andere bedrijven daar komt de sfeer duidelijk ten goede.


Overzicht van onze Xigmatek reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.