Cooler Master CK720 review


Als competitieve gamer ben ik erg fan van minimalistische en compacte toetsenborden dus toen Stephan mij dit bordje in mijn handen duwde was ik erg enthousiast om deze te testen. Cooler Master was voor mij alleen maar bekend in computer onderdelen, toch heeft dit toetsenbord mij erg verbaasd.


Uitpakken


De doos heeft een mooi en kleurrijk design zoals we van Cooler Master gewend zijn, er staat duidelijk op de doos over welk toetsenbord het gaat, wat de layout is en waar hij allemaal over beschikt.

Het toetsenbord zat beschermd in een hard plastic cover, wat voor mij al een pluspunt is, meestal worden toetsenborden geleverd in een soort beschermhoes en wat schuim aan de zijkanten, wat het bord dus niet helemaal beschermt. Buiten de goede bescherming zat er ook een plastic sticker aan de zilveren rand van het toetsenbord om beschadigingen te voorkomen.

meegeleverd in de doos zit 1.5m normale (rubberen) kabel, 8 groene switches die je kan verwisselen met de rode die al geïnstalleerd zitten en een keycap verwijderaar.

Het Bord


Tot mijn verbazing is dit bord relatief zwaar, de meeste 60-70 procent toetsenbord zijn wel degelijk lichter omdat ze ook een aantal centimeter aan materiaal en knoppen missen, zo weegt dit toetsenbord 950 gram. Dit toetsenbord is uitgerust met hot-swappable rode mechanische switches. Als ik dit toetsenbord mag vergelijken met voorgaande 60% toetsenborden die ik heb gebruikt staat deze toch het hoogste in mijn lijst, het tikken voelt erg luxe aan door de silicone onderplaat maar ook door het aluminium frame, dit gevoel kan je bijvoorbeeld niet vinden bij de simpele Ducky one 2 mini die rond dezelfde prijs zit. Het typen en gamen voelt daarom ook veel rustiger aan, en zijn de toetsen ook erg licht wat voor minder vermoeidheid zorgt tijdens lang typesessies. De wat ‘’dikkere’’ rand om het bord is persoonlijk niet storend voor mij maar voor mensen met een kleiner bureau wil je zo min mogelijk ‘’onnodige’’ ruimte verspillen dus dan kan het misschien wat in de weg zitten.

Dit bord beschikt ook over één grote media knop in de rechterbovenkant en die voelt erg premium aan, je voelt elke klik met het verstellen van het volume en bij het indrukken van de knop hoor je een duidelijke klik en dient deze als een dempknop voor je audio. Daarentegen zijn alle knoppen aanpasbaar, zelfs de draaiknop, je kan andere functies instellen met het draaien naar links en rechts en voor het indrukken.

Het toetsenbord is gemaakt van aluminium en ABS, dit is hard en moeilijk buigzaam plastic. Het toetsenbord is enorm stevig en inderdaad moeilijk te buigen, door veel kracht te zetten op het midden van het toetsenbord ontstaat er toch een kleine buiging maar dit zou echter geen hinder zijn tijdens het gebruik. het toetsenbord ligt erg plat/laag op je bureau en zonder de inklapbare voetsteuntjes voelt het alsof het toetsenbord afloopt, als je de hoogste stand gebruikt staat hij voor mij op een perfecte typ en game stand. Er staat niet duidelijk aangegeven waar de FN knop is en die heb ik dus moeten zoeken in de software die bij het toetsenbord hoort, voor de mensen met hetzelfde probleem als ik, de FN knop is het Cooler Master logo rechts onderin.

Het toetsenbord beschikt over RGB die aan te passen is via de Cooler Master software (Master+), in deze software kun je ook macro’s en toetsindeling aanpassen/toevoegen.


Conclusie


Al met al is dit een erg mooi toetsenbord met een premium typgevoel. Voor 130 euro haal je een erg handig 65% toetsenbord in huis waar je lekker op kan gamen en ook nog goed op kan typen zonder afgeleid te raken van harde toets slagen. De prijs is meer dan prima, de meeste compacte toetsenborden zitten rond dit bedrag, de volledige custom toetsenborden zijn meestal een stuk duurder daarom is dit toetsenbord perfect als je niet je hele portomonnee wilt leegschudden. Dus als je op zoek bent naar een compact toetsenbord en je kan maar geen keus maken, misschien is dit toetsenbord een leuke optie, voor een redelijk normale prijs heb je toch wel alles wat je zoekt in een 65% toetsenbord.

Bestel je Cooler Master CK720 bij:
Bol.com (Space Grey)


Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?