335,445

ProductwebsiteAnd now for something completely different… Ondanks dat ik veel (normale, gangbare) systemen bouw voor vrienden, kennissen, en anderen in mijn omgeving, doet de gelegenheid om met iets ‘speciaals’ aan de slag te gaan zich niet zo vaak voor. Toen ik een verzoek kreeg om een game-pc te maken en daarnaast een losse (flinke) data-opslag te bouwen, keek ik eigenlijk al uit naar het mij bekende: Een beetje game-kast, en een standaard kastje met flink HDD ruimte.

… En toen kwam het moment dat ik wat foto’s tegenkwam van Kier van de CM HAF Stacker, Kier is zacht uitgedrukt 1 van onze (inter?)nationale casemod-helden. Eigenlijk slecht van mijzelf dat ik zelden verder kijk dan wat er in de Pricewatch staat, want op dat moment stond de case-to-be er nog helemaal niet in. Na enig overleg met de eindgebruiker besloten dat deze nieuwe monster-case een leuke oplossing is voor ons vraagstuk. Vandaar dan ook bij deze mijn review van de Cooler Master Stacker 935 (Window), in combinatie met een extra optionele Cooler Master 915R.

Om precies te weten wat je allemaal met deze case kan doen zou ik suggereren even te googlen of op de Cooler Master site te kijken, want de mogelijkheden gaan extreem ver en al zou ik mijn gedachten uren lang er op los laten zou ik ze nog te kort doen. Maar kort door de bocht: HAF staat voor high-air-flow, oftewel flinke koeling, en Stacker staat voor (Goh) Stapel-je-gek. In mijn geval, met een game-pc en een flinke data-opslag, maar voor ieder wat wils lijkt mij.

Deze review gaat over de Cooler Master HAF Stacker 935 Window, een modulaire, stapelbare case, welke extreem veel kan huisvesten (waaronder 2 losse systemen). Om eventuele teleurstellingen of verrassingen te voorkomen: Je krijgt bij aanschaf van de 935 Window 1 ATX deel, 1 mITX deel, het derde deel uit mn review is dus nogmaals optioneel. Daarnaast is hij ook nog eens uit te breiden met extra modules om er en nog groter kasteel, uh, grotere computer van te maken. De 915R is 1 zo’n losse module, die ook als los mITX systeem te gebruiken is, maar ik in dit geval een beetje in deze review combineer (losse review als enkel mITX maken is natuurlijk niet zo lastig, en zal ook volgen).

Deze case was voor mij vooral een leuke nieuwe uitdaging. Gezien de uiteindelijke componenten niet allemaal binnen waren, en ik ook een drukke agenda heb, heb ik besloten met de review te beginnen met de onderdelen welke ik zelf nog had / tot mijn beschikking heb. Zo kon ik in alle rust foto’s maken, en de gehele computer(s) na het ontvangen van de laatste onderdelen direct afleveren. Vandaar dat het lijkt dat soms een onderdeeltje, kabeltje, etc mist, of dat de case wat overkill lijkt voor het in de foto te herkennen game-systeem. O.a. sata controller en wat leuke kabel oplossingen lieten ook nog even op zich wachten, maar die punten staan de review m.i. niet in de weg, of doen er niets aan af. Echter ik vermoed dat dit enige vragen af en toe zal verklaren.

Nadat ik aan het bouwen gegaan was, en flink foto’s heb zitten nemen, kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk te veel foto’s heb, maar ze eigenlijk niet verder kon uitdunnen gezien de hoeveelheid zaken welke ik graag wil delen met betrekking tot deze case. Mijn excuses aan de dames en heren met een (mobiele) datalimiet die deze pagina openen.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.