590,442

ProductwebsiteToen ik onlangs met de gigantische Cooler Master HAF Stacker bezig was had ik een paar extra ventilatoren nodig, voornamelijk om de horde van HDDs goed te koelen. Geen leds, gewoon stevige fans die lekker kunnen blazen wanneer nodig, en ook te beheersen zijn. Oftewel pwm controle vereist, maar ook krachtige maximale prestaties. Zoals altijd match ik de case en de ventilatoren graag per merk, dus viel mijn oog op de op dat moment net uitgekomen Cooler Master JetFlo ventilatoren. Een ventilator die overigens ook in enkele led kleurtjes te bestellen is mocht je zoiets zoeken.

Ondanks dat ik zeker geen ventilator-expert ben, moet een praktische beoordeling moet toch binnen het bereik liggen. Wat mij vooral belangrijk lijkt voor toekomstige kopers is of hij een goede airflow voor je kast kan verzorgen, en hoeveel geluid hij maakt. Normaal probeer ik flink foto’s te gebruiken, maar een niet-led ventilator valt natuurlijk niet gek veel van te laten zien, dus een echte show kan ik er natuurlijk niet van maken.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.