Cooler Master kondigt op CES 2024 nieuwe koeloplossingen aan


Cooler Master heeft ons op CES 2024 nieuwe koeloplossingen laten zien, in deze post lopen we deze producten door, maar ze maakten het duidelijk dat er nog hard aan dit concept gewerkt wordt en dat eea nog niet definitief is.

Het eerste product, of eigenlijk compleet nieuw ecosysteem, is de zogeheten MasterLoop. Cooler Master kondigt hierbij aan dat ze hun eigen producten gaan lanceren voor een DIY custom loop, met als meest opvallende punt dat de tubes niet rond zijn maar vierkant. Dit zou verder geen effect op de koeling moeten hebben maar geeft ze wel een compleet andere look dan alternatieven. Cooler Master biedt met de MasterLoop een volledige oplossing aan inclusief CPU tot GPU blocks, eigen fittings, reservoirs en radiatoren. Ook bieden ze hun eigen “Mythril”-coolant aan in 5 verschillende kleuren.

Cooler Master heeft ook Project VGA COOLER laten zien. Deze VGA COOLER installeer je door de ventilatoren van je videokaart te verwijderen en dit product er terug op te zetten, maar dus zonder dat je de hele heatsink verwijderd. Ons is verteld dat je hierdoor geen risico loop met je garantie in het geval dat je GPU later voor een andere reden teruggestuurd zou moeten worden. Het idee is simpel: Cooler Master zegt je betere fans te geven, en dus betere koeling en-of een minder geluid.

Ook introduceert Cooler Master de MOBIUS 360 ARGB ventilatoren, deze ventilatoren zijn simpelweg 3 ventilatoren aan elkaar vast waardoor je minder schroeven hoeft vast te draaien voor dezelfde performance, en minder kabel rommel want je hebt maar 2 kabeltjes voor drie fans. De ventilatoren komen beschikbaar met en zonder RGB.

De beschikbaarheid en prijs van deze producten zijn nog niet beschikbaar, houd de nieuwsberichten in de gaten voor meer informatie hierover.Bronnen: Cooler Master CES

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?