Review: Cooler Master MasterPulse in-ear

Productpagina @ Cooler Master


Het is tot op de week nauwkeurig twee jaar geleden dat wij de CM Storm Resonars bekeken. Een in-ear ‘gaming’ headset die een aardige indruk achter lieten, wat geluidskwaliteit betreft in feite de verwachtingen overtroffen. Inmiddels zijn we dus twee jaar verder en is het tijd een opvolger. Het ‘CM Storm’ sub merk heeft het veld moeten ruimen in het nieuwe MasterPlan van Cooler Master, en in-ear van onze vertrouwde Taiwanees heet dan ook geheel in nieuwe stijl de “Cooler Master MasterPulse”, waarbij de laatste naamgeving overigens ook gebruikt lijkt te gaan worden door andere audio producten, dus de kans bestaat dat hij op de markt straks “MasterPulse in-ear” komt te heten of iets in die trant.

Gelukkig voor ons en de lezer hebben we in de laatste twee jaar ook wat concurrentie aan kunnen slepen om deze set meer in perspectief te plaatsen. Sowieso werken onze Resonars na 2 jaar ook nog goed (ook een goed teken voor de MasterPulse lijkt mij) wat een directe vergelijking goed mogelijk maakt. We bekijken eerst even de specificaties van de nieuwe MasterPulse:


Drivers lijken grotendeels gelijk gebleven van de Resonar, althans wat zaken als afmetingen betreft, maar enkele van de genoemde getallen zijn een indicatie van een revisie dan wel een andere afstelling. Niet veranderd is de aluminium constructie en de kabel van 1.3m. De microfoon is ook nog aanwezig voor de bellers onder ons of zij die met deze gear online gaan gamen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.