Cooler Master MM712 review


Cooler Master heeft een tijdje terug de MM712 uitgebracht, een wat kleiner maar ook lichtgewicht muisje met een strak design. Deze muis heeft het uiterlijk van een normale muis met een klein Cooler Master RGB logo op de bovenkant van de muis.


Uitpakken


De doos is erg kleurrijk zoals we van Cooler Master gewend zijn, verder was het een simpel doosje inclusief de muis, oplaad kabel (usb-a naar usb-c), een wireless extender en extra muisgrips. De muis zat gelukkig in een klein plastic beschermhoesje want er zat een ruw stuk karton tussen de muis en de accesoires. De Kabel is 1.8m lang en is gemaakt van een erg flexibel touw, ook is de kabel erg licht waardoor het bijna voelt alsof je nogsteeds draadloos aan het spelen bent tijdens het opladen. De muis glides zijn gemaakt van wit geverfde teflon en glijden simpelweg lekker. De muis die ik heb mogen testen is zwart maar hij is ook in het wit beschikbaar.

De Muis


Het is een wat aan de kleinere kant muis, met afmetingen van ongeveer 11 cm bij 6 cm zou ik hem zelf (als man met redelijk grote handen) afraden, ook ligt hij erg laag met een maximale hoogte van 3.8 cm en een minimale hoogte van 1.2 cm liggen mijn duim en pink regelmatig over de muismat heen te schuren. De muis is erg stevig, hij heeft een kleine valtest gehad en daarna nog steeds geen geratel in de muis ook is er geen schade te zien op de muis en hoef je je ook niet bang te maken voor vieze vetvlekken op je muis. De MM712 weegt maar 58 gram en valt hierdoor dus zeker onder de lichtgewicht muizen. De muis beschikt over 5 programmeerbare knoppen, de linker- en rechter muisknop voelen erg responsief aan. De bovenste zijknop voelt strak en prima, de onderste knop daarintegen voelt zwakjes aan, hij komt minder snel terug en door wat meer druk er op te zetten kan je hem zelfs volledig in de muis duwen, de voorste knop heeft dat bijvoorbeeld niet. De scrollwheel voelt goed aan en maakt nauwelijks geluid.

Aan de onderkant van de muis zit een schakelaar voor het gebruik van Bluetooth, USB, of 2,4 Ghz draadloze verbinding, er boven zit de bluetooth pair knop die je een paar seconde moet inhouden om je muis te laten verbinden via bluetooth. De knoppen, DPI en RGB zijn aan te passen in Cooler Masters, Masterplus+ programma.

Cooler Master MP511 SPEED XL


Cooler Master heeft de MP511 SPEED XL met deze muis opgestuurd dus vond ik het een goed idee om deze bij deze review toe te voegen. Het is een XL muismat en mag je dus ook wel een flinke lengte verwachten, de muismat heeft een afmeting van 900 mm bij 400 mm een prima formaat om je muis en toetsenbord op te zetten. De muismat is zwart en heeft een paars/roze randje er omheen. De mat beschikt over een rubberen anti-slip onderkant en de bovenkant is gemaakt van stof. De mat glijdt perfect samen met de MM712 dus een leuke combinatie om in huis te halen als je van plan bent om deze muis te kopen.


Conclussie


De Cooler Master MM712 was een leuk muisje om te testen, hij heeft wat gebreken zoals het formaat (persoonlijk) en de wat zwakkere achterzij knop maar verder is het een prima lichtgewicht muis die ook nog eens over RGB beschikt wat zelden voorkomt met lichtgewicht muizen. Ook is deze muis in het wit beschikbaar zo wordt hij ook aantrekkelijk voor mensen die voor een volledig witte set-up willen gaan. Al met al is dit dus een prima muis met een strak design en dat voor een leuk prijsje van 60 euro, Hij krijgt daarom van mij de TT recommended omdat hij niet helemaal perfect is maar wel in een leuke prijsklasse valt en beschikt over interessante features.


Je kan dit product vinden bij:
Amazon.nl (€60)

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?