Cooler Master NR200P MAX Casemod deel 3


Vandaag is het tijd voor het derde en laatste deel van de Cooler Master NR200P MAX casemod waarin we het systeem gaan assembleren, custom loop assembleren, testen en afsluiten met foto’s van het eindresultaat inclusief temperatuur resultaten.


Behuizing assembleren


Alle onderdelen zijn onderverdeeld in twee groepen; extern en intern. De interne delen zijn kleur RAL9005 en de externe delen zijn kleur RAL5008, beide met een fijnstructuur afwerking.Als eerste is het frame geassembleerd gevolgd door de extensies om de kast groter te maken.Daarna het moederbord/ GPU midplate die als een aparte eenheid in de kast geplaatst wordt.Dit samen resulteert in het volgende eindresultaat.Systeem bouwen


Tijd om het systeem te gaan assembleren, als eerste zijn de radiatoren geïnstalleerd.Gevolgd door de voorbereidingen op het midframe; PCIe riser, AC verlengkabel en fittingen.Daarna was het eerst tijd voor nog een extra kleine mod, vinyl wrappen van CPU/pomp block.


Tijd voor de hardware; AMD 5900X, Asus Strix B550-I, Gskill Trident Z 16 GB, Samsung 970 EVO 1 TB, Cooler Master SFX 850V en AMD RX 6800XT. De CPU koeler is de EK-Quantum Velocity² DDC 4.2 PWM (CPU, pomp en reservoir combinatie in een) en voor de GPU wordt gebruik gemaakt van een EK-Quantum Vector RX 6800/6900 D-RGB – AMD Radeon Edition waterblock.Complete midframe installeren in de kast.


Alle fittingen installeren en daarna frosted tubes buigen, op lengte maken en monteren.
De custom loop contoleren op lekkage 15 min met behulp van 0,3 bar perslucht en drukmeter.


Het systeem vullen is gedaan met een extern reservoir en voeding in totaal 1,2l vloeistof.Eindresultaat


De interne ventilatoren staan op +/- 950 rpm ingesteld en de pomp +/- 3250 rpm. De ventilatoren op de externe gemonteerde EK Surface S360 radiator draaien een constante snelheid op 5v.

De temperaturen na 30 minuten Aida64 stresstest op CPU, FPU, Cache en GPU:
Alleen de interne radiatoren: CPU 72C, GPU 49C, GPU Hotspot 62C en 39C vloeistof temperatuur.
Interne & externe radiatoren: CPU 63C, GPU 43C, GPU Hotspot 57C en 30C vloeistof temperatuur.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Jeroen
Als het om gemodificeerde/speciale pc builds aan komt zit je bij Jeroen aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van waterkoeling, hardware tweaken en kabelmanagement, dus niet vreemd dat hij hier meestal druk bezig mee is naast zijn baan in de hoogspanningstechniek. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product te bewerken met een Dremel, uiteraard onder de noemer 'modding'.