439,501Enkele maanden terug had ik een review gemaakt van de Cooler Master Silencio 652. Enige tijd later kwam Cooler Master echter met een press release dat de 652 een update zou krijgen in de vorm van de 652S. Eerst dacht ik dat het een alternatieve versie zou worden die naast de oude 652 op de markt zou komen, maar het lijkt er op dat de 652S de ‘oude’ 652 helemaal gaat vervangen. In de press release ging het eigenlijk om 1 ding: de introductie van nieuwe ventilatoren die bij de oude 652 meegeleverd zouden worden om zo de 652S te vormen. Deze ventilatoren moesten beter presteren, en tegelijkertijd ook nog eens stiller moeten zijn. Op de fotos kon ik verder in elk geval geen verschil zien.

Veel meer dan nieuwe ventilatoren werd er dus niet genoemd, en toen ik onlangs nog een 652 wilde voor een nieuwe build kon ik het uiteraard niet laten om de nieuwe 652S eens naast mijn oude 652 te zetten. Nu wil ik niet alles in de introductie verklappen, maar de verschillen in het uiterlijk waren echt nihil. Na even wat opties te overwegen of en hoe ik deze ‘nieuwe’ case ging reviewen heb ik uiteindelijk besloten om toch grotendeels mijn oude 652 review er weer bij te pakken; ik vind jullie heel aardig, maar om nou exact dezelfde zaken opnieuw op de foto te zetten vind ik zonde van de tijd, voor het kleinste verschil doe ik het graag, voor geen verschil is het een kansloze exercitie. Aan de andere kant is het eindresultaat voldoende ‘geupdate’ om deze 652S toch ook zijn eigen review te geven, zeker wanneer de komende weken de oude 652 helemaal uit de lijsten zal verdwijnen en dus ook de oude review niet meer naar voren zal komen voor mensen die interesse hebben in de mogelijkheden van deze case.

Alle text is herzien met wat kleine aanpassingen (maar dus ook zeker deels gelijk), en ook fotos die niet meer van toepassing zijn worden aangepast, en er zullen uiteraard wat side-by-side fotos volgen. Dus mocht je mijn 652 review niet hebben gelezen heb je alle informatie over de 652S in 1 keer compleet bij de hand en hoef je niet de oude review erbij te pakken. De lezers die echter al met de 652 review bekend zijn wil ik natuurlijk niet te veel dubbel laten lezen, zij kunnen af met enkel de headers ‘koeling’ ‘geluidsproductie’ en ‘conclusie’ te lezen om zelf ook weer up-to-date te zijn. Een aantal fotos tussendoor zullen even anders zijn, maar alle relevante veranderingen zullen in die headers nadrukkelijk worden genoemd en getoond dus als je enkel geïnteresseerd bent in de updates kan je de rest gerust overslaan.

Zoals altijd zijn de fotos niet bewerkt, dit gaat op voor zowel de nieuwe als de oude fotos. Het gaat mij altijd om een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen zonder mooie truukjes.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.