Corsair brengt 5000-series mid-tower cases uit


Recent heeft Corsair een nieuwe lijn behuizingen uitgebracht, namelijk de 5000-serie. Deze cases zullen uitgebracht als versie met gesloten voorkant, een met mesh-voorkant, en een met glazen voorkant. Deze laatste zal ook voorzien zijn van verschillende RGB fans en controller. In de basis zijn de 5000-serie mid-towers met ruimte voor een ATX moederbord. De basisversie bestaat uit de case met twee 120mm fans, waar de 5000X hiervoor drie SP120 RGB Elite fans krijgt.

Aan de achterkant van het moederbord zijn de cases voorzien van een klep waarachter eenvoudig alle kabels en drives geïnstalleerd kunnen worden. Verder is er in de case ruimte voor tot tien 120mm fans en een 360mm radiator.

Corsair geeft zowel de gesloten 5000D als de 5000D Airflow met mesh front-panel een adviesprijs van €154,90. De luxer uitgevoerde iCUE 5000X RGB zal €189,99 gaan kosten. Vanaf vandaag zullen de cases verkrijgbaar zijn.

Wil je meer weten? Check ook gelijk onze review.Bronnen: Corsair (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.