Corsair brengt de TBT200 Thunderbolt 4-dock uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft de lancering aangekondigd van de Corsair TBT200 Thunderbolt™ 4-dock, waarmee een enorm scala aan connectiviteitsopties wordt ontgrendeld voor compatibele laptops, Macs, Pc’s en Chromebooks via één kabel. De TBT200 beschikt over niet minder dan vier Thunderbolt 4-poorten (inclusief één hostaansluiting) en een groot aantal extra aansluitingen, waaronder HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 2,5 Gb ethernet, 3,5 mm audio, USB Type-C en Type-A en meer. Dit alles is verpakt in een stijlvolle, met aluminium beklede behuizing die naast elke opstelling thuishoort. Of het nu gaat om het maximaliseren van de connectiviteit van een werkstation, of het creëren van een ambitieuze power-user setup die verbinding maakt met slechts een enkele kabel, de TBT200 brengt zelfs de meest veeleisende setup met slechts één kabel weg.

Met Thunderbolt 4 ontgrendelt de TBT200 nog meer verbindingsopties voor de meest geavanceerde laptops en pc’s van vandaag via één enkele kabel. Hoewel Thunderbolt 4 dezelfde bandbreedte deelt als zijn voorganger met 40 Gbps, ontgrendelt het een scala aan nieuwe verbindingsopties, waaronder maximaal 3 gelijktijdig verbonden Thunderbolt-apparaten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun beeldschermen aan te sluiten via elke combinatie van HDMI 2.0, DisplayPort of via de meegeleverde USB Type-C naar DisplayPort en USB Type-C naar HDMI-adapters, die een enorm scala aan hardware ondersteunen, van 4K-tv’s tot professionele beeldschermen op productieniveau.

Naast de vier Thunderbolt 4-poorten, waardoor het gemakkelijk is om al je Thunderbolt-apparaten tegelijk aan te sluiten, biedt de TBT200 ook een enorm scala aan poorten om bijna elk oud of randapparaat aan te sluiten. 3x USB Type-A-poorten (tot 10 Gbps gecombineerde bandbreedte), 1x USB Type-C-poort, een 3,5 mm audio-combo-aansluiting, 2,5 Gb ethernet en een UHS-II SD 4.0-kaartlezer kunnen zelfs de meest veeleisende creatieve armada aan apparaten aan .

Bovendien biedt de TBT200 ook tot 96 W aan hostvermogen, waardoor zelfs energieverslindende professionele laptops op volle kracht kunnen worden aangestuurd, of tegelijkertijd een hele reeks apparaten tegelijk kan worden opgeladen met slimme oplaadtechnologie.

De TBT200 is verpakt in een minimalistische aluminium behuizing met een ingebouwd Kensington-beveiligingsslot en past moeiteloos in zelfs de meest verfijnde werkstationopstelling en is volledig compatibel met Windows, Mac en Chromebook, inclusief de Thunderbolt Dock Utility, Apple SuperDrive en Keyboard on Mac.

Beschikbaarheid en prijzen
Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs de TBT200 verkrijgbaar komt.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.