Corsair brengt nieuwe generatie DDR5-modules uit voor gebruik met AMD EXPO


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft de lancering aangekondigd van DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 voor AMD, VENGEANCE RGB DDR5 voor AMD en VENGEANCE DDR5 voor AMD, met nieuwe AMD® EXPO-technologie en klaar om de volgende generatie Ryzen 7000-serie aangedreven pc’s van stroom te voorzien.

Alle CORSAIR DDR5 voor AMD-kits zijn beschikbaar in frequenties tot een razendsnelle 6.000 MT/s en in de toekomst zelfs nog hoger en bieden AMD EXPO (Extended Profiles for Overclocking), waardoor deze modules kunnen worden ingesteld op hun nominale snelheid en prestaties in slechts een paar klikken. AMD EXPO-technologie maakt installatie eenvoudig en zorgt ervoor dat gebruikers hun geheugen gemakkelijk kunnen gebruiken met de snelheid waarmee het is gemaakt.

De volgende generatie AMD Ryzen-processors vereisen het snelste in DDR5-prestatiegeheugen om op zijn best te presteren, en CORSAIR’s complete DDR5 voor AMD-reeks is ontworpen en getest om perfect te voldoen aan de CPU-vereisten van AMD.

DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 voor AMD blijft een klasse apart, met het kenmerkende DHX-koelsysteem, 12 ultraheldere RGB CORSAIR CAPELLIX-leds en verbluffende gesmede aluminium heatspreader, verkrijgbaar in een unieke grijze kleurstelling exclusief voor CORSAIR DDR5 voor AMD. DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 voor AMD zet een erfenis van compromisloze prestaties voort en beschikt alleen over handgesorteerde, strak afgeschermde hoogfrequente geheugenchips, voor de meest veeleisende prestatietoepassingen, en ingesteld op de nominale snelheden met een enkele instelling dankzij AMD EXPO .

VENGEANCE RGB DDR5 voor AMD heeft ook een nieuwe look, met een grijze aluminium heatspreader als aanvulling op een prachtige panoramische RGB-lichtbalk, verlicht door 10 individueel adresseerbare RGB-LED’s. Strakke timings, hoge prestaties en een breed scala aan capaciteiten zorgen ervoor dat er een VENGEANCE RGB DDR5 voor AMD is voor elke build, allemaal ondersteund door de beroemde CORSAIR levenslange garantie.

Ten slotte biedt VENGEANCE DDR5 voor AMD een uitgeklede en minimalistische stijl die je geheugen koel houdt, met een aluminium heatspreader afgewerkt in grijs en gemaakt om moeiteloos in elke systeemopbouw te passen.

De modules komen verkrijgbaar in 1-DIMM- en 2-DIMM-configuraties met capaciteiten tot 64 GB (2×32 GB) in de series DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5, VENGEANCE DDR5 en VENGEANCE RGB DDR5.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.