Corsair brengt vernieuwde RGB-versies uit van bestaande producten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft vandaag een hele reeks RGB-upgrades aangekondigd voor een aantal producten in het assortiment. Met zijn RGB-ventilator in de AF RGB ELITE, nieuwe vloeibare CPU-koeleropties in de iCUE ELITE CAPELLIX XT, ELITE LCD XT en RGB ELITE-serie, en nieuwe 4000D/5000D RGB AIRFLOW-behuizingen, levert Corsair een aantal nieuwe opties om uit te kiezen.

De AF RGB ELITE PWM-ventilator neemt de kroon als de best presterende RGB-ventilator van Corsair en combineert de luchtstroom van de AF ELITE-serie met acht individueel adresseerbare LED’s per ventilator. Corsair AirGuide-technologie concentreert de luchtstroom in een kegel gericht op je heetste componenten, met ventilatorsnelheden tot 2.100 tpm en 1.700 tpm voor respectievelijk 120 mm en 140 mm. Vloeistofdynamische lagers zorgen voor een stille werking, met ondersteuning voor de Zero RPM-modus bij lage belasting om het ventilatorgeluid helemaal te elimineren. De AF RGB ELITE is beschikbaar in kits met meerdere ventilatoren met een meegeleverde iCUE Lighting Node CORE-controller, of uitbreidingen met één ventilator.

De iCUE ELITE CAPELLIX XT en ELITE LCD XT vloeibare CPU-koelers bevatten deze nieuwe AF RGB ELITE-ventilatoren, evenals vooraf aangebrachte Corsair XTM70 Extreme Performance Thermal Paste, om nog betere koeling te leveren – perfect voor de thermisch veeleisende 13e generatie Intel Core en AMD Ryzen 7000-serie processors. De ELITE CAPELLIX XT heeft een nieuwe stijl met 33 ultraheldere CAPELLIX-LED’s in de pompdop, terwijl de ELITE LCD XT is uitgerust met een levendig 2,1-inch IPS LCD-scherm dat alles weergeeft wat je maar wilt, van real-time temperaturen tot je favoriete GIF’s . Deze koelers zijn verkrijgbaar in een breed scala aan radiatormaten van 240 mm tot 420 mm, met verlengde buislengte voor eenvoudige installatie, en zijn klaar voor elk systeem.

De nieuwe H60x en H100x RGB ELITE alles-in-één koelers bieden geweldige koeling, compleet met een of twee SP120 RGB ELITE AirGuide-ventilatoren. Deze koelers zijn perfect voor beginnende bouwers en zijn ook compatibel met de nieuwste Intel- en AMD-moederbordsockets. De H60x en H100x RGB ELITE zijn ook compatibel met Corsair iCUE-software wanneer ze zijn aangesloten op een Corsair iCUE-controller (apart verkrijgbaar) als gebruikers hun koeling willen integreren in de iCUE-softwaresuite.

Ten slotte zijn de 4000D RGB AIRFLOW en 5000D RGB AIRFLOW toegevoegd aan de line-up van Corsair pc-behuizingen. Deze mid-tower ATX-behuizingen staan bekend om hun sterke luchtstroompotentieel dankzij een geperforeerd stalen voorpaneel. Nieuw bij deze modellen is de toevoeging van drie AF120 RGB ELITE-ventilatoren en een iCUE Lighting Node PRO-controller voor RGB-verlichting direct uit de doos. Er zijn ook twee extra 120 mm ventilatorbevestigingen toegevoegd aan de PSU-shroud, voor het installeren van een speciale luchtstroom gericht op je GPU. De 4000D en 5000D RGB AIRFLOW zijn naar keuze verkrijgbaar in zwart of de nieuwe kleurvariatie True White, met een geheel wit frame met witte rand.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.