“Corsair brengt zijn Dominator Platinum en Vengeance DDR5-modules uit”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair, een bekende speler wat betreft componenten voor gamers, creators en pc-bouwers, heeft vandaag het DDR5-tijdperk afgetrapt met de lancering van DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 en VENGEANCE DDR5.

Gebruikmakend van meer dan 25 jaar ervaring in het maken van eersteklas, krachtig geheugen, openen deze nieuwe modules de weg naar veel hogere frequenties, grotere capaciteiten en snellere prestaties. DDR5, aanvankelijk gelanceerd met snelheden tot 5.200 MHz en capaciteiten tot 32 GB per module, verlegt de prestatielimiet verder dan ooit tevoren naast platforms van de volgende generatie, te beginnen met 12e generatie Intel® Core™-processors en Z690-moederborden.

Met de keuze tussen iconische styling en verbluffende verlichting van de DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 of het compacte, minimalistische profiel van de VENGEANCE DDR5 in sets van 32 GB – 64 GB, heeft CORSAIR de opties om je nieuwe geavanceerde pc uit te rusten met de ongekende prestaties van DDR5.

Naarmate de prestaties en mogelijkheden van moderne CPU’s blijven toenemen, heeft je systeem een ​​upgrade van het geheugen nodig om zijn potentieel bij te houden en optimaal te benutten. DDR5 zorgt ervoor dat de huidige high-end CPU’s gegevens zo snel mogelijk ontvangen en de systeemprestaties naar een hoger niveau tillen. Terwijl eerdere generaties DRAM beperkt waren tot minder nauwkeurige, op het moederbord gebaseerde besturing voor spanningsregeling, zijn DDR5-modules de eerste die zijn uitgerust met ingebouwde spanningsregeling die nu gemakkelijk wordt geregeld via CORSAIR iCUE-software, wat resulteert in fijner afgestelde en stabiele overklokken. Met iCUE kunt u ook eenvoudig je eigen Intel® XMP 3.0-profielen aanpassen en opslaan, om de prestaties per app of taak aan te passen.

De wereldberoemde DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 is bekleed met 12 ultraheldere individueel adresseerbare CAPELLIX-LED’s per module, naast een constructie van gesmeed aluminium, precisiegegoten en anodisatie om de elegante en verheven look af te ronden. Met zijn gepatenteerde CORSAIR DHX-koelontwerp, levert DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 uitzonderlijke prestaties, zelfs wanneer het tot het uiterste wordt gedreven.

De VENGEANCE DDR5 biedt dezelfde enorme voordelen als DDR5 met een ingetogen esthetiek, in een compacte vormfactor met weinig speling die compatibiliteit met bijna elke build garandeert. Een stevige aluminium heatspreader op elke module voert warmte efficiënt weg van je geheugen, zodat deze optimaal blijft presteren.

Zowel de DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 als de VENGEANCE DDR5 zijn gebouwd met alleen handgesorteerde, strak afgeschermde geheugenchips om consistente hoogfrequente prestaties te garanderen met agressieve timingopties, samen met hoogwaardige PCB’s voor uitstekende signaalkwaliteit en stabiliteit. Zoals bij alle CORSAIR-geheugens, worden ze gedekt door een beperkte levenslange garantie voor volledige gemoedsrust.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen
Voor de Dominator Platinum RGB DDR5-serie beginnen de prijzen bij €324,99 voor de 2x16GB op 4800MHz, en lopen tot €354,99 voor de 5200MHz-variant. De Vengeance is ook niet laag geprijsd, en begint bij €319,99 voor de 2x16GB 5200MHz-kit, en loopt op €629,99 (!) voor de 2x32GB 4400MHz. Het lijkt er op dat je dus nog even door mag sparen.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments