Corsair Dominator Platinum RGB review


Wat krijg je als je Corsair’s iconische Dominator Platinum lijn combineert met de trend van #RGBAllTheThings? Corsair Dominator Platinum RGB. In de onderstaande video vertelt Nada je alles wat je dient te weten.


Conclusie


Dominator Platinum’s met RGB was eigenlijk een inkoppertje voor Corsair. Hun Vengeance RGB modules waren leuk, de Vengeance RGB PRO’s lieten eigenlijk zien hoe RGB geheugen echt dienen te zijn (opvallend, goede software, netjes afgewerkt) en de Dominator’s vullen hun assortiment goed aan. Uiteraard kunnen we even klagen dat ze niet goedkoop zullen zijn, maar het hele Dominator Platinum concept draait om het feit dat het net wat mooier is voor mensen die er net wat meer voor over hebben.

Positief vind ik het feit dat deze nieuwe Dominator reeks in tal van verschillende varianten uitkomt. Enerzijds supertof dat hun design gemaakt is op extreme overclocks en dat je zelfs 4800MHz kits kan kopen, maar in hoeverre de meerprijs de moeite is zal natuurlijk wat vraagtekens opbrengen. Dat je in elk geval de optie hebt om simpelweg 3000, 3200 of of 3600 MHz kits te kopen is wat mij betreft gewoon een prima keuze van hun kant.

Onder de streep hebben we inmiddels vele, vele RGB geheugenkits kunnen testen, en zeker zaken als uitstraling kan je best subjectief over discussiëren. Echter de afwerking en vooral de vele software features zet Corsair vooralsnog toch op een hoger niveau dan alle anderen die je in de grafieken zal zien. Als het goedkoper moet hebben ze alternatieven, maar als ik budget zou hebben voor iets chiquer geheugen dan is er geen twijfel welke kit ik erbij zou pakken:

Corsair’s Dominator Platinum RGB geheugen is o.a. te koop bij:
CD-ROM-LAND – http://bit.ly/2C83Jpg
Megekko – http://bit.ly/2C1LuSc


Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.