Corsair Dominator Platinum RGB White Showcase


Wat krijg je als je Corsair’s iconische Dominator Platinum lijn combineert met de trend van #RGBAllTheThings? Corsair Dominator Platinum RGB. In de onderstaande video van vorig jaar vertelt Nada je alles wat je daarover moet weten.

Maar wat gebeurt er als Corsair ze vervolgens wit besluit te maken? Een compeet ander systeem? Andere prestaties? Boze demonstranten aan de deur? Nee, dan krijg je precies hetzelfde, maar dan in het wit. Dus bovenstaande video met onderstaande foto’s vertellen je alles wat je moet weten, dus laten we did geen review maar een showcase noemen want ik denk namelijk dat het de beelden zijn die je moeten overtuigen ervoor te gaan.


Showcase

Wit geheugen, en dus moesten we een moederbord voor de showcase gebruiken met witte details: de ASUS ROG Strix Z490-E Gaming. Prachtige combi al zeg ik het zelf.
Conclusie


Goed, sinds publicatie van die video, en vooral sinds de introductie van AMD’s Ryzen 5000-series CPUs is er wel één en ander aan nieuwe informatie naar boven gekomen die we niet willen negeren. Allereerst is het fijn te weten dat deze kits gewoon werken op de B550 en X570 rigs met nieuwe AMD CPU’s die we hebben getest: zet het XMP profiel aan, reboot, en klaar. Ook Intel Z490 rigs werken natuurlijk prima, zoals je altijd al van Intel setups gewend bent.

Belangrijker is dat deze AMD systemen wel degelijk beter werken met dual rank plus dual channel memory. Dual Rank is an sich best een lastig verhaal, omdat je niet altijd aan de buitenkant kan zien of geheugen single of dual-rank is. Toch is het in de praktijk best simpel: zeker op die nieuwe AMD CPUs wil je eigenlijk een 32 GB kit gebruiken. Of het nu 4 x 8 GB is zoals hier, of 2 x 16 maakt niet heel veel uit: 99% kans dat je dan een dual-rank opstelling in huis haalt, waar de typische 2 x 8 GB setup dit zelden is.

Maar laten we voorop stellen dat vermoedelijk niemand overweegt om een luxere Dominator Platinum kit in huis te halen om die geheugenbanken niet volledig te vullen of om met 16GB genoegen te nemen. Het is tenslotte best een prijzige kit waarbij je een deel extra betaalt voor de looks, sterker nog voor het geld dat je aan 16GB aan dominators kwijt bent kan je vermoedelijk een 32GB Vengeance LPX kit halen, en daarbij wil je als Dominator liefhebber volgens mij toch wel al je geheugenbankjes vullen.

En, tot zover strakke setjes gaan, zeker wanneer je het combineert met een witte case of wit moederbord zoals hierboven, is dit toch echt wel één van de meest begeerlijke setjes. Prijzig? Zeker, en we realiseren ons volledig dat dit soort zaken grotendeels luxe zijn, maar als jij dat zoekt voor je high-end PC is daar helemaal niets mis mee.

Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.