Corsair en Philips Hue gaan samenwerken voor RGB-verlichting in en om je pc


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft een spannende samenwerking aangekondigd met Signify om slimme Philips Hue-verlichting te integreren in het krachtige Corsair iCUE-software-ecosysteem. Door de geavanceerde RGB-aanpassing en synchronisatie van Corsair iCUE uit te breiden naar de oogverblindende verlichting van Philips Hue-lampen en lichtstrips, kunnen gebruikers nu de verlichting van de hele kamer regelen met dynamische lichteffecten en gradiënten. Verenig uw opstelling, evenals de verlichting van uw hele kamer, als nooit tevoren.

Philips Hue-lampen rechtstreeks vanaf het bureaublad bedienen via iCUE is ongelooflijk eenvoudig en intuïtief. iCUE herkent de Philips Hue Bridge automatisch – zet de Philips Hue-integratie gewoon op “ON” in de iCUE-instellingen en er verschijnt een nieuwe Philips Hue-tegel op de iCUE-homepage. Van daaruit kunnen gebruikers Philips Hue-lampen, lichtstrips en andere Philips Hue RGB-lampen programmeren en aanpassen, net als een Corsair iCUE-product, waardoor een iCUE-configuratie buiten de pc wordt uitgebreid voor nog meer meeslepende kleurrijke omgevingen.

Zoals met alle iCUE-compatibele RGB-apparaten, kunnen Philips Hue-lampen worden ingesteld op verlichtingsscènes zoals Rainbow Wave en Color Pulse, of worden geconfigureerd om dynamisch te reageren op toetsaanslagen of systeemtemperaturen, perfect gesynchroniseerd met de rest van uw RGB-opstelling. Philips Hue-lampen kunnen reageren op je CPU-temperatuur, je waarschuwen voor meldingen of reageren op in-game signalen van een VEEL ONDERSTEUNDE GAMES. Met iCUE en Philips Hue kun je volledig op maat gemaakte lichtomstandigheden creëren en visuele aantrekkingskracht toevoegen aan streams, video en gameplay, allemaal vanuit één enkele interface. Schakel in een oogwenk tussen profielen en bedien je hele Philips Hue-verlichtingsconfiguratie via een iCUE-macrotoets of snelkoppeling, of met een Elgato Stream Deck met behulp van de iCUE-plug-in.

Ondersteuning voor Philips Hue Play-gradient light tubes en Philips Hue-gradient Signe-lampen is binnenkort beschikbaar.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.