Corsair HS55 Wireless Review


Met de HS55 Wireless brengt Corsair een nieuwe, betaalbare, draadloze gaming headset op die markt met zowel snelle 2.4 GHz verbinding als Bluetooth verbinding. Een populaire combinatie van factoren, maar hoe is de uitvoering voor ca 119 euro?


Wat design en bouwkwaliteit is de HS55 redelijk, maar niet uitzonderlijk. Hij is grotendeels plastic, maar wel netjes afgewerkt, wat hem ongeveer in het segment van de Logitech G733 (momenteel 99 euro) zet, maar iets onder meer premium alternatieven zoals de Arctis Nova 7 (109 euro) of Corsair’s eigen HS80 Wireless (109 euro momenteel). Het design is subjectief maar spreekt ons wel aan, en je kan kiezen tussen een witte of zwarte variant.




De pasvorm is universeel, hij past even goed op een (mijn) XXL hoofd als op een XS hoofd (de jongste van 6), en hij is flexibel genoeg dat de drukverdeling goed is en de totale druk vrij gemiddeld. Het is geen high-end ultieme comfort unit, daarvoor zijn de kussens en de materialen ietwat te eenvoudig, maar het is een toegankelijke unit.



Wat features betreft is het allemaal in orde. De 2.4 GHz dongle is een Type-A model, let dus op als je per sé Type-C devices wilt gebruiken, maar de toevoeging van Bluetooth in dit segment is heel fijn. Zo kan je vlot schakelen tussen PC gaming, een telefoon gesprek of wat muziek luisteren via je telefoon. Het zet de deur ook open voor gebruik met tablets of de steam deck. De accuduur van 24 uur is gemiddeld, niet slecht of uitzonderlijk, maar de toevoeging van snelladen is iets wat we eigenlijk de laatste jaren pas meer zien: 15 minuten laden is weer een uurtje of 6 gebruik. Zo kom je dus niet snel zonder accu te zitten.


Geluidstechnisch is het in het (relatief) betaalbare segment altijd een beetje geven en nemen. Kom je van een 50 euro headset af dan is dit prima, leg je hem naast een 200 euro headset dan is het merkbaar wat minder indrukwekkend. De focus ligt duidelijk op gamen, waar de HS55 goed overtuigd; voor puur muziek luisteren zouden we iets neutralers opzoeken. Tunen in de software kan uiteraard, maar daarvan moet je nooit verwachten dat het meer is dan een beetje bijsturen. Uiteindelijk vinden we hem opvallend vergelijkbaar met de G733, wat op zich een nette prestatie is, maar de HS80 Wireless en de Nova 7 (die momenteel dus goedkoper zijn dan de HS55 Wireless zijn launch price) vinden we een stapje beter dan die twee.


Microfoons waren een kwetsbaar punt bij betaalbare draadloze headsets, maar vooral op dat vlak heeft Corsair (en enkele anderen) duidelijk vooruitgang geboekt. De HS55 heeft een lange boom die zich goed voor de mond laat plaatsen, zij het met een beetje stevig buig werk, en vervolgens klinkt je meer dan prima: geen streamkwaliteit, maar meer dan voldoende. De flip-to-mute implementatie maakt de microfoon wel vrij zichtbaar, ook hieruit blijkt dat het meer gaming dan muziek ontworpen is, maar het is wel lekker praktisch.


De Corsair HS55 Wireless is niet de meest innoverende of spannende gaming headset. Corsair heeft duidelijk gewoon de checklist gevolgd van wat wenselijk is in het (relatief) betaalbare segment, en die hokjes afgevinkt: leuk design, geen punten laten liggen op de afwerking, een pasvorm die voor de meeste hoofden comfortabel voelt, drivers die lekker klinken, wat moderne features zoals snelladen en dubbele draadloze functie, en een microfoon waarmee je niet voor lu… knullig mee voor de dag komt op Discord.

De adviesprijs van 119 euro is eigenlijk te hoog gezien enkele alternatieven die we benoemd hebben. Maar als we zien dat Corsair’s uitstekende HS80 tegenwoordig voor nog geen 110 euro over de toonbank gaat, ruim 50 euro minder dan voorheen, dan mag je er van uit gaan dat de HS55 straks comfortabel onder de 100 euro komt te liggen. Tot het zo ver is zouden wij absoluut die HS80 Wireless pakken, maar zodra de HS55 Wireless ruim onder die grens duikt vinden we het een keurige en vooral veilige optie voor ieder die niet al te veel uit wil geven, maar wel lekker draadloos wil gamen.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.