CORSAIR introduceert 24GB en 48GB DDR5-modules


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van CORSAIR

CORSAIR heeft nieuwe capaciteiten aangekondigd voor zijn DDR5-geheugenkits door het gebruik van UDIMM-modules van 24 GB en 48 GB. Voor het eerst kunnen pc-bouwers kiezen uit CORSAIR-geheugenkits van 192 GB (4x 48 GB), 96 GB (2x 48 GB) of 48 GB (2x 24 GB). Verkrijgbaar in VENGEANCE RGB DDR5- of VENGEANCE DDR5-kits zijn nieuwe hoge capaciteiten ideaal voor de meest veeleisende toepassingen met hoge capaciteit, zoals 8K-videobewerking, evenals DRAM-zware AI en deep learning-workloads. Moederborden met slechts twee geheugenslots, inclusief Micro ATX en Mini-ITX builds, waar de ruimte krap is maar grote capaciteiten nodig zijn, profiteren ook.

CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 en VENGEANCE DDR5 zijn geoptimaliseerd voor de nieuwste gaming-pc’s en werkstations en bieden met deze nieuwe capaciteiten de mogelijkheid om te bouwen met geheugenconfiguraties die tot nu toe niet mogelijk waren. Kits van zowel 96 GB als 48 GB zijn per direct beschikbaar in zowel RGB- als niet-RGB-varianten, draaien op 5.600 MT/s en 5.200 MT/s en ondersteunen Intel XMP 3.0-geheugenoverklokken om ervoor te zorgen dat eigenaren hun geheugen gemakkelijk met de beoogde snelheden kunnen gebruiken.

De 192 GB (4x 48 GB) 5.200 MT/s VENGEANCE RGB DDR5- en VENGEANCE DDR5-kits, die begin maart 2023 worden gelanceerd, zetten een nieuwe standaard voor DDR5 met hoge capaciteit. Deze quad-DIMM-kits zijn compatibel met Intel 13e generatie systemen en ondersteunen dezelfde Intel XMP 3.0 overklok voor optimale prestaties.

DDR5 zorgt ervoor dat de high-end CPU’s van vandaag data zo snel mogelijk verwerken. Deze nieuwe kits bieden capaciteiten die de grenzen verleggen voor geheugenprestaties met een kleine vormfactor.



Bronnen: CORSAIR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.