Corsair introduceert K55 RGB Pro en K55 RGB Pro XT gaming keyboards


Vandaag heeft Corsair zijn aanbod van toetsenborden uitgebreid met een tweetal nieuwe modellen: de K55 RGB Pro en de K55 RGB Pro XT. Deze gaming keyboards beschikken over dynamische RGB-verlichting in de toetsen en hebben een zestal macrotoetsen aan boord met Elgato Stream Deck-software integratie.

Corsair voorziet de K55 RGB Pro-toetsenborden van vijf verschillende RGB-zones met in totaal zes verschillende lichteffecten, daar tegenover is de XT-variant iets luxer en daarmee uitgevoerd met verlichting per toets en tien ingebouwde lichteffecten, welke daarbij ook met Corsair iCUE te bedienen is. Qua functionaliteit zijn de toetsenborden ook voorzien van zeven multimediatoetsen, om zo zowel media als volume altijd te kunnen bedienen.

Om te voorkomen dat de K55 RGB Pro-toetsenborden kapot gaan bij een ongelukje heeft Corsair deze voorzien van een IP42-certificering, waardoor deze enigszins water- en stofbestendig zijn. De afneembare polssteun en stille rubber-dome toetsen zorgen voor een comfortabele typervaring, en door anti-ghosting en ‘selective key rollover’ zijn deze keyboards goed geschikt voor FPS en MOBA-games.

Corsair brengt de K55 RGB Pro (€59,90) en K55 RGB Pro XT (€79,90) direct uit.Bronnen: Corsair [1], Corsair [2]

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.