Corsair introduceert voeding met aansluitingen aan de zijkant


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft de RMx SHIFT-serie van ATX 3.0-gecertificeerde voedingen aangekondigd, waarmee pc-enthousiastelingen op maat een nieuwe manier van bouwen. Deze volledig modulaire 80 PLUS Gold-gecertificeerde PSU’s zijn verkrijgbaar in wattages van 750 W tot 1200 W en zijn voorzien van het DC-connectorpaneel aan de zijkant van het apparaat, waardoor u gemakkelijker toegang krijgt tot uw kabels en eenvoudiger en overzichtelijker kabelbeheer.

Het verplaatste zijpaneel van de RMx SHIFT-serie (patent aangevraagd) geeft u een duidelijk zicht en betere toegang tot alle modulaire micro-fit verbindingen, waardoor het aansluiten en onderhouden van uw kabels een fluitje van een cent wordt. Dit maakt het bevestigen en losmaken van kabels niet alleen eenvoudig, het betekent ook dat ze niet zo ver gebogen of gedraaid worden om de connectoren te bereiken, wat resulteert in minder spanning en een schonere constructie.

Elk model van RMx SHIFT is ATX 3.0-gecertificeerd en voldoet aan PCIe 5.0 voor het voeden van de nieuwste geavanceerde systemen, waardoor de algehele systeemprestaties en betrouwbaarheid worden verbeterd en tegelijkertijd het vermogen wordt geleverd dat nodig is om op het hoogste niveau te werken. Met een meegeleverde hoogwaardige PCIe 5.0 12VHPWR GPU-kabel is de RMx SHIFT-serie klaar voor gebruik met moderne grafische kaarten zoals de NVIDIA® GeForce™ RTX 40-serie.

De RMx SHIFT-serie is uitgerust met alle functies die pc-bouwers gewend zijn van de naam RMx. Sluit alleen de kabels aan die uw systeem nodig heeft dankzij de volledig modulaire Corsair Type 5 Gen 1 micro-fit kabels. Een 140 mm vloeistofdynamische lagerventilator maakt gebruik van een speciaal berekende ventilatorcurve voor hoge prestaties, laag geluidsniveau en superieure betrouwbaarheid, met ondersteuning voor de Zero RPM-ventilatormodus voor een vrijwel geruisloze werking bij lage belastingen. 80 PLUS Gold en Cybenetics Gold-gecertificeerd, de RMx SHIFT-serie is geschikt voor een constant uitgangsvermogen met een efficiëntie tot 90%. 100% 105°C-geclassificeerde Japanse elektrolytische condensatoren garanderen een onwrikbare vermogensafgifte en duurzaamheid op lange termijn.

Corsair heeft de RMx SHIFT getest in alle huidige Corsair-cases om compatibiliteit te garanderen, en heeft de online PC Builder-database al bijgewerkt met de meest populaire cases van derden. Corsair is hard aan het werk om de compatibiliteit met de meeste cases van derden te verifiëren en zal die informatie de komende weken blijven toevoegen aan de PC Builder-database. Als algemene richtlijn geldt dat er een minimale vrije ruimte van 30 mm aan de zijkant van het onderste compartiment nodig is om plaats te bieden aan het aan de zijkant geplaatste connectorpaneel.

Beschikbaarheid en prijzen
De voedingen uit de Corsair RMx SHIFT-serie zijn per direct verkrijgbaar vanaf €175 voor de 750W tot €285 voor de 1200W.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.