Corsair K63 Gaming Lapboard


Enige tijd geleden reviewden we de Corsair K63 Wireless, een mechanisch draadloos toetsenbord, an sich al een hippe combinatie overigens. Daarbij teasden we echter de K63 Gaming Lapboard al een beetje, Corsair’s couch-gaming omhulsel. Het idee is dat je daar een K63 toetsenbord in prikt, lekker op de bank gaat zitten, en dan je spelletje speelt.

Ons probleem was dat wij zelf vooral achter onze PC zitten te gamen. Als gevolg lag de lapboard zelf snel stof te happen (vandaar ook dat de foto’s uit de oude setup komen). Maar niet langer! Nu we een Nvidia Shield erbij hebben, Nvidia’s game console slash PC Streaming kastje, en toen bleek dat je de Corsair K63 daar ook op kan gebruiken. Profit.

De Lapboard is te koop voor zo’n 6 a 7 tientjes, die komt bovenop de prijs van het toetsenbord zelf. Ga er gemakshalve vanuit dat je richting de 200 euro kwijt bent aan het totale setje.


Uitpakken

Voor we gaan zitten, even door de bekende stappen. De lapboard is een grotendeel kunststof constructie. Rechts een vrij gangbare maat M mousepad, links een groot gat waar de K63 Wireless perfect in past. Die schuif je erin, en zet je met plastic clips vast. Klein vraagtekentje wat betreft hoe vaak je die erin en eruit wilt halen. Voor opladen en dergelijke hoeft hij er in elk geval niet uit, en ik vermoed dat jullie hem (net als wij) er vooral in laten zitten.


Leuke bonus I guess, polssteun ingebouwd in het lapboard. Belangrijker: het voelt wel als een compleet geheel.We pakken de Dark Core RGB erbij, want een muis is ook wel handig.. toch?De Lapboard zelf in de praktijk


Het voelt een beetje knullig om te zeggen ‘working as intended’, maar daar komt het wel op neer. Wat opvalt is dat het grote kussen aan de onderzijde goed bevalt, ook in een wat langere sessie. Het gebruik van het toetsenbord gaat even goed vanzelfsprekend, met een beetje ruimte voor je pols als iets wat ik zelf kan waarderen. Corsair’s eerste iteratie had dat niet, dit voelt een stuk logischer.

De ruimte voor de muis vind ik wel wat klein, maar ik heb dan ook veel liever een lage DPI en een grote mat bij mijn pc. Of het realistisch is om dat te verwachten op een Lapboard denkik niet, want dan zou je wel een heel breed product krijgen. En dan lopen we tegen een ander praktisch punt aan: deze set is nu al groot en geen sinecure om plek voor te vinden in menig huishouden. Hou er ook rekening mee dat je vermoedelijk wel iets van een kussentje onder je armen wilt vinden om op te rusten tijdens het gamen. Er zijn weliswaar concurrerende producten die hele kussens onder je arm integreren, maar dan heb je helemaal een mega product waarvan ik niet zou weten waar ik het zou opbergen. Dit gaat nog redelijk onder de bank of een kastje in. Kortom: ik snap Corsair’s keuze voor deze formfactor wel.Maar waar het om gaat…


Waar het met de Lapboard natuurlijk om gaat is of -jij- er wat aan denkt te hebben. Inhoudelijk doet ie gewoon wat je ervan verwacht: stevig zat, lekker zacht kussentje eronder, zit een beetje strak in elkaar met die K63 Wireless erin. Muispadje is niet heel groot maar voor iets hogere DPI huiskamer gaming weet ik niet wat een praktischere oplossing zou zijn dan dit. De kritische vraag die je jezelf moet stellen is of, en hoe vaak ga jij dit gebruiken. Zoals we in de intro al zeiden: in eerste instantie deden wij er eigenlijk maar weinig mee en miste ik de overtuiging dat ik dit zelf zou kopen. Cool idee natuurlijk, maar zonder echt doel hield het daar voor mij ook wel op, en de totaalprijs van de Lapboard met K63 Wireless is nu niet iets wat je er heel even bij haalt zonder twee keer te knipperen en om vervolgens ergens in een hoekje te leggen.

Nu met de Nvidia Shield erbij hebben we plotseling wel een setup in de huiskamer waar we tig games op kunnen spelen, zelfs de hele Steam, Uplay en Battle.net library kunnen streamen naar de Televisie. Opeens ontstond er bij ons een vraag naar een praktische toetsenbord-muis setup voor op de bank waar je ook echt op kan gamen, en opeens is de combinatie K63 Wireless en Lapboard prachtig. De combinatie Shield en K63 werkt gewoon heel lekker, deels te danken aan de goede keyboard/muis integratie van de Shield, deels aan de combinatie degelijke mech en degelijke muis natuurlijk. Niet dat je daar meteen Blackout mee gaat zitten winnen, in competitive FPS games telt elke milliseconde te veel om dat te willen streamen en is de mousepad op de lapboard wel klein, maar voor tal van andere games is het gewoon heel relaxed. Huiskamer gaming, met toetsenbord en muis uiteraard (what else) was opeens een reëele optie voor ons (nu nog tijd om er gebruik van te maken…).

En onder de streep is dat waaar het om gaat. Of je nu een Game PC in de buurt van je TV hebt of net als wij een Shield gebruikt (of een Xbox, die ondersteunt tegenwoordig ook eea aan dit soort gear) maakt niet uit, zodra jij maar echte vraag denkt te hebben naar een lekkere huiskamer schoot ramplank biedt Corsair met de K63 Wireless en K63 Lapdog een dik prima oplossing.

Klik hier om onze review over de Corsair K63 Wireless te lezen.


Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.