Corsair kondigt waterkoeling voor RTX 30-serie aan


Corsair heeft de nieuwe Hydro X Series XG7 RGB 30-serie waterkoelingsblokken voor videokaarten geïntroduceerd. Deze blokken zullen geschikt zijn voor de RTX 3080 of 3090.

Naast dat deze koelingsblokken aangeraden worden in een waterkoelingssysteem bestaande uit Corsair Hydro X onderdelen beschikken de blokken ook over RGB verlicht met 16 individueel aanstuurbare LEDs, welke via iCUE aan te sturen zijn.

Het basisblok bestaat uit nikkel-bekleed koper met een afwerking van zwart aluminium, waarmee het koelblok een RTX onder full-load op 300W makkelijk zou kunnen koelen. Verder is de backplate volledig uit aluminium vervaardigd.Prijzen en levertijden zijn nog niet genoemd, we verwachten dat deze details snel zullen volgen. Corsair geeft standaard 3 jaar garantie op de waterkoelingsblokken.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.