Corsair laat op CES 2024 nieuwe creative componenten zien


Corsair was ook te vinden op CES 2024, ze toonde hier een aantal nieuwe producten, de achterliggende gedachte van deze producten is dat de computerbouwer de mogelijkheid heeft om zo veel mogelijk aan te passen naar zijn of haar willen als maar kan.

De twee behuizingen die ten toon gesteld waren zijn de 2500X en de 6500x beide behuizingen belichamen de creativiteit van de bouwer met de mogelijkheden om alle zijpanelen te veranderen in de kleuren/materialen: Bamboo, Teak, Walnut, Obsidian en Satin Gray.

De 2500X is een Micro ATX dubbele kamer pc behuizing, de behuizing is beschikbaar met mesh zijpanelen of met een gehard glas. Wat opvallend aan deze kast is is dat hij de nieuwe kabelloze moederborden van ASUS en MSI ondersteunt en er een videokaart tot een 4090 in past. Er passen maximaal 9 120mm ventilatoren of 4 140mm ventilatoren en een radiator.

De 6500X is makkelijk gezegd het grotere broertje van de 2500X, dit is een Mid-Tower dubbele kamer behuizing, ondersteunt ook de nieuwe ‘’kabelloze’’ moederborden van MSI en ASUS. Er passen 10 120mm ventilatoren en 7 140mm ventilatoren in. Ook zijn deze zijpanelen aan te passen in verschillende kleuren/materialen en wordt hij geleverd met verhard glazen zijpanelen.

Een opvallend nieuw product bij Corsair is de A115, dit is een high-performance CPU luchtkoeler, iets wat we al heel lang niet meer gezien hebben van Corsair. Deze koeler zou nek aan nek moeten gaan met de hoogstaande noctua luchtkoelers. De koeler is uitgerust met een koperen koelplaat en 6 warmte pijpen, een opvallend element aan deze koeler zijn twee kleine railsjes die je kan uitschuiven om je ventilatoren te installeren op de koeler, dit is vooral erg prettig als de ventilatoren tussen de twee ‘’radiatoren’’ moet schuiven, ook kan dit helpen als de koeler in de weg zit bij het werkgeheugen dan kan je de ventilator een klein beetje er uit schuiven om zo ruimte over te houden voor deze componenten.

Het laatste product wat Corsair heeft laten zien zijn een aantal nieuwe ventilatoren. Deze ventilatoren zijn beschikbaar in wit en zwart. Deze fans behoren tot het ICUE link ecosysteem en maken het dus eenvoudig in kabelbeheer. Deze ventilatoren hebben een strak design, beschikken over RGB en hebben een raam aan de zijkant die ook te bedekken is met een cover die je zelf kan 3D printen.

De 6500X en 2500X behuizing worden gelanceerd op 27 februari 2024, de prijs hier van is nog onbekend. De A115 luchtkoeler word gelanceerd op 16 januari 2024 voor $99,99 de europese prijs is nog niet bekend, meestal ligt die een beetje hoger dan de dollar prijs. De RX ventilatoren worden gelanceerd op 26 januari 2024, de prijs hiervan is ook nog onbekend.Bronnen: Corsair CES

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?