Corsair lanceert DDR5 SODIMM-modules voor laptops en compacte systemen


Corsair heeft de Vengeance DDR5 SODIMM-geheugenmodules aangekondigd. Deze RAM-stick komen verkrijgbaar in snelheden tot 4800MHz, en capaciteiten tot maximaal 32GB per module. Dankzij het SODIMM-formaat zijn de modules ook geschikt voor gebruik in laptops en andere compacte systemen. Op het moment heeft Corsair nog geen verdere specificaties benoemd.

Corsair noemt nog geen specifieke adviesprijzen, al zijn de modules inmiddels wel al verkrijgbaar. Zo kost de 2x32GB kit zo’n €560, en de 2x16GB €280. Vermoedelijk zullen deze prijzen de komende periode nog iets gaan dalen.

Op het moment zijn de geheugenmodules compatibel met de volgende laptops: Alienware x17 R2 Gaming Laptop, Alienware m15 R7 Gaming Laptop, MSI Raider GE66 12UH Gaming Laptop, MSI Raider GE66 12UHS Gaming Laptop, MSI Raider GE66 12UGS, MSI Stealth GS66 – 12U, MSI Stealth GS66 – 12UG, MSI Stealth GS66 – 12UGS, MSI Stealth GS66 12UH.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.