CORSAIR lanceert MP600 NVMe-SSD’s in verschillende maten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van CORSAIR

CORSAIR heeft de lancering aangekondigd van twee nieuwe PCIe Gen4 M.2 Solid State Drives – de MP600 MINI en de MP600 CORE XT. Deze schijven breiden het CORSAIR SSD-assortiment uit naar een ultracompacte M.2 2230-formaat en een nieuwe zeer concurrerende combinatie van prijs en prestaties, waardoor een nieuwe golf van apparaatupgrades mogelijk wordt.

De MP600 MINI brengt CORSAIR M.2 SSD-prestaties naar de kleinste omvang ooit, met het M.2 2230-formaat dat slechts 22 mm x 30 mm meet. De MP600 MINI is compatibel met populaire handheld gaming-systemen, zoals de Valve Steam Deck, evenals dunne en lichte machines waar ruimte schaars is, zoals de Microsoft Surface Pro 8 en 9. Met een indrukwekkende capaciteit van 1 TB en PCIe Gen4-prestaties tot 4.800 MB/sec lezen en 4.800 MB/sec schrijven, is de MP600 MINI een ideale prestatie- en opslagupgrade voor datahongerige kleine-formaat-apparaten, of het nu gaat om het opslaan van een groeiende gamecollectie of essentiële bestanden.

De MP600 CORE XT maakt gebruik van hoogwaardige 3D QLC NAND Flash om sterke prestaties te bieden tegen een geweldige prijs. Verkrijgbaar in capaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB, biedt de MP600 CORE XT voldoende opties om de opslag in compatibele moederborden, notebooks en laptops gemakkelijk uit te breiden met zijn standaard M.2 2280-formaat. PCIe Gen4 x4-ondersteuning betekent dat u kunt genieten van doorlopende doorvoer tot 5.000 MB/sec lezen en 4.400 MB/sec schrijven, wat tot 10x sneller is dan wat u ziet van een SATA SSD.

Zowel de MP600 MINI als de MP600 CORE XT zijn achterwaarts compatibel met PCIe Gen3, waardoor u kunt genieten van een snelle upgrade op een breed scala aan apparaten. Net als alle CORSAIR solid state drives worden de nieuwe MP600 SSD’s ondersteund door de gratis CORSAIR SSD Toolbox-software en worden ze gedekt door een garantie van vijf jaar voor gegarandeerde gemoedsrust. CORSAIR heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.Bronnen: CORSAIR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.