CORSAIR lanceert MP600 PRO XT M.2 NVMe SSD’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

FREMONT, CA, september 2021 – CORSAIR® (NASDAQ: CRSR), een wereldleider in enthousiaste componenten voor gamers, makers en pc-bouwers, heeft vandaag de lancering aangekondigd van een nieuwe Gen4 PCIe x4 NVMe M.2 Solid State Drive – de MP600 PROXT. De MP600 PRO XT is beschikbaar met capaciteiten tot maar liefst 4 TB en slaat enorme hoeveelheden gegevens op in een handige vormfactor die netjes past op bijna elke pc-build. Voor degenen die games moeten uitvoeren, applicaties moeten laden en bestanden moeten overbrengen met een flitssnelheid, levert de MP600 PRO XT ongelooflijke duurzame prestaties met een vooraf geïnstalleerde heatspreader, waardoor standaard M.2 SSD’s in het stof blijven.

De MP600 PRO XT biedt extreme prestaties in combinatie met uitzonderlijke koeling en compatibiliteit, en doorbreekt de barrière van 7.000 MB/sec met tot 7.100 MB/sec sequentiële lees- en 6.800 MB/sec sequentiële schrijfsnelheden, evenals meer dan een miljoen invoer/uitvoer bewerkingen per seconde (IOPS). De MP600 PRO XT is gebouwd met 3D TLC NAND met hoge dichtheid en levert zowel geweldige prestaties als uithoudingsvermogen – tot 3.000 TB geschreven. Toonaangevende PCIe Gen4-technologie zorgt ervoor dat uw schijf maximale bandbreedte bereikt, en achterwaartse compatibiliteit met PCIe Gen3 geeft u de veelzijdigheid om snelle opslag naar een groot aantal systemen te brengen.

Direct geïnstalleerd op een moederbord met een compacte M.2 2280 industriestandaard NVMe-vormfactor, heeft de MP600 PRO XT een uniek vormgegeven aluminium heatspreader om optimale temperaturen te garanderen, zelfs bij maximale snelheden. Het grote oppervlak van de heatspreader voert warmte efficiënt af en vermindert throttling, waardoor je de prestaties krijgt die je nodig hebt en er tegelijkertijd stijlvoller uitziet dan een typische kale M.2-drive. De MP600 PRO XT is ook compatibel met het CORSAIR Hydro X-serie XM2 waterblok (afzonderlijk verkrijgbaar), waardoor u uw SSD kunt integreren in een aangepaste koellus om nog lagere temperaturen te bereiken en de prestaties te maximaliseren.

Zoals alle CORSAIR SSD’s, wordt de MP600 PRO XT ondersteund door gratis CORSAIR SSD Toolbox-software, waardoor handige functies zoals veilig wissen en firmware-updates rechtstreeks vanaf uw desktop mogelijk zijn. Met een garantie van vijf jaar voor uitgebreide gemoedsrust dat uw opslag snel en betrouwbaar blijft, maakt de MP600 PRO XT optimaal gebruik van PCIe Gen4-technologie voor extreme M.2-prestaties.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen
De CORSAIR MP600 PRO XT Gen4 PCIe x4 NVMe M.2 SSD is direct verkrijgbaar via de CORSAIR-webwinkel en het wereldwijde CORSAIR-netwerk van geautoriseerde retailers en distributeurs. De MP600 PRO XT wordt gedekt door een garantie van vijf jaar, naast de wereldwijde klantenservice en het technische ondersteuningsnetwerk van CORSAIR. Adviesprijzen betreffen €219,00 (1TB), €439,00 (2TB) en €1079,00 (4TB).Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments