CORSAIR lanceert nieuwe 2000D-serie Mini-ITX-behuizingen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van CORSAIR

Recent heeft CORSAIR de nieuwe CORSAIR 2000D AIRFLOW en 2000D RGB AIRFLOW behuizingen onthuld. Deze kleine mini-ITX-behuizingen zijn verkrijgbaar in zwart of wit en zijn perfect voor krachtige compacte pc’s. Ze bieden uitstekende luchtstroom dankzij verwijderbare gaaspanelen en kunnen zelfs een grote grafische kaart met drie slots tot 365 mm lang herbergen. Met de mogelijkheid om een krachtige SFX-L PSU en een all-in-one CPU-vloeistofkoeler tot 360 mm te monteren, kunnen pc-enthousiastelingen een pc bouwen met de meest geavanceerde hardware van vandaag, allemaal in een behuizing met een afmeting van slechts 271 mm x 200 mm. Deze kleine behuizing is een echt krachtpatser.

Met een volume van slechts 24,4 liter biedt de 2000D AIRFLOW-serie voldoende ruimte voor hoogwaardige componenten en de nodige koeling. De verwijderbare panelen aan de voorkant, zijkant en bovenkant zorgen voor ventilatie vanuit bijna alle hoeken van het systeem. Het interieur is ontworpen om de koeling te maximaliseren met ruimte voor maximaal 8x 120 mm ventilatoren en meerdere radiatoren, waaronder een 360 mm aan de zijkant en een 240 mm aan de achterkant (afhankelijk van de grootte van de grafische kaart). Of je nu kiest voor een CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX XT Liquid CPU Cooler of een GPU AIO-koeler, de 2000D kan de meest veeleisende koelopstellingen van vandaag aan.

De 2000D RGB AIRFLOW is uitgerust met drie voorgeïnstalleerde CORSAIR AF120 RGB SLIM ventilatoren aan de voorkant. Deze ventilatoren zorgen niet alleen voor goede luchtstroom, maar bieden ook levendige aanpasbare verlichting dankzij acht RGB LED’s per ventilator. Met een diepte van slechts 15 mm geven deze slanke ventilatoren extra ruimte voor hardware in compacte builds. De 2000D AIRFLOW wordt geleverd met volledig geventileerde gaaspanelen van staal, maar zonder meegeleverde ventilatoren, zodat gebruikers volledige vrijheid hebben bij het configureren van hun koeling.

De 2000D-serie kan de krachtigste CPU’s en grafische kaarten van vandaag huisvesten, dus het is belangrijk dat de behuizing ook geschikt is voor een krachtige voeding. Hij ondersteunt SFX en SFX-L factor PSU’s tot 130 mm lang, inclusief de recent gelanceerde CORSAIR SF1000L en SF850L. Zo kun je een voeding kiezen die past bij de behoeften van je pc-build. Wat betreft connectiviteit heeft de 2000D-serie een modern frontpaneel met aansluitingen voor een USB 3.2 Gen 2 Type-C-poort, 2x USB 3.0 Type-A en een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Intern zijn er ook montagepunten voor maximaal drie 2,5-inch SSD’s, zodat je voldoende opslagruimte hebt.

Prijzen en beschikbaarheid
De CORSAIR 2000D AIRFLOW en 2000D RGB AIRFLOW zijn vanaf vandaag verkrijgbaar met adviesprijzen van respectievelijk $139 en $199 USD.Bronnen: CORSAIR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.