Het meest benieuwd was ik naar de sensor prestaties van de gebruikte 3360, zeker met de 3366 er direct naast. De prestaties van de M65 Pro bleken gewoon uitstekend in orde, waarbij ik wel moet opmerken dat het vanuit een praktisch oogpunt bijna niet vast te stellen is exact welke sensor in een muis zit. In mijn mening zijn er een handje vol uitstekende sensoren op de markt momenteel, en of je nu voor een 3310, 336X of 3988 gebruikt er valt gewoon een knappe muis van te maken. Pas bij sensoren met echte minpunten valt er iets naars te ervaren. Instelmogelijkheden daargelaten (en die zijn er prima met de 336X) is het nog wel een kwestie dat de fabrikant een goede implementatie doet, maar er lijkt met de M65 Pro in gebruik weinig te vertellen over de prestaties anders dan dat ze keurig in orde zijn of je nu CS:GO speelt of zit te browsen.

Sensorprestaties uitstekend dus en in lijn met de betere muizen in de prijsklasse. Ook de gebruikte switches vallen binnen die beschrijving: Omron switches zijn gangbaar en populair met een goede reden: niet te licht of zwaar, prima feedback, etcetera. De keuze voor de 20-mil click uitvoering is wel een pluspuntje, want genoeg fabrikanten die zelfs voor een hogere prijs alsnog kiezen voor de variant die een kortere levensduur biedt. Het muiswiel gaat in stevige, iets zware stappen wat mij prima bevalt. De sniper knop was een puntje van kritiek bij eerdere uitvoeringen omdat deze te licht zou zijn terwijl hij exact zit op de knop waar je een muis met je duim zou optillen. Hoewel ik de voorganger niet heb valt wel op dat de sniper knop vrij zwaar is om onbedoeld klikken tegen te gaan, zelfs als ik midden in een shooter op lage DPI instellingen mid-battle fanatiek de muis op til, en een ‘soft touch’ is niet iets waar ik om bekend sta.

De vormgeving lijkt op de foto’s ietwat modern, maar de handpositie is niet heel opvallend. Waar de Sabre nog een wat aparter gevormde pink-steun had die zich veelal beter leent voor claw-grip of kleinere handen, is de M65 Pro vrij neutraal. Net als Logitech met hun G402/G502/G900 kiest Corsair voor iets kleinere afmetingen dan bijvoorbeeld ROCCAT met hun Kone of Cooler Master met hun Sentinel III (tevens palm grip muizen), dit zorgt voor een gangbare palm grip met kleinere tot gemiddelde handen, maar bij grotere handen (grofweg 20cm+) merk je wel dat je hand er iets te eenvoudig overheen valt. Als trotse eigenaar van forse handjes heb ik mijzelf aangeleerd om een soort hybride palm-claw grip aan te nemen (redelijk contact met de palm, maar de vingers opgetrokken want anders liggen ze voor de muis) omdat echt handvullende muizen zeldzaam zijn, maar hou daar dus wel rekening mee als je specifieke voorkeuren hebt. Wel prettig voor mensen met grote handen is dat de muis niet zo smal is als bijvoorbeeld de Logitech G900, waardoor hij dan wel redelijk prettig tussen duim en pink vast te houden is in een fingertip-grip (lees: enkel je vingertoppen raken de muis). Voor het grote publiek zal ik de vorm en afmetingen echter als gangbaar/gemiddeld afdoen, wat een prima en begrijpelijke keuze is.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.