Corsair M75 Wireless Review


Corsair lanceert vandaag de nieuwe variant van de M75 gaming muis, een tijdje terug is de M75 Air uitgebracht maar nu het iets zwaardere broertje van de Air dus. Deze M75 weegt maar liefst 89 gram wat ik persoonlijk een erg fijn tussen gewicht vind, deze muis valt door het gewicht toch nog wel onder het lightweight segment waardoor dat misschien kan afschrikken voor onze wat zwaardere muis liefhebbers. Deze muis bevat maar liefst 4 zijknoppen en heeft een symmetrische vorm.

Uitpakken


De muis was strak verpakt in het welbekende gele Corsair doosje, in de doos bevindt zich natuurlijk de muis, een witte USB dongle en een witte USB-C kabel. Op de doos staan altijd de algemene specificaties, toch vond ik het ironisch dat de muis als lichtgewicht werd gereclameerd, maar nergens op de doos te vinden was hoeveel deze daadwerkelijk weegt. De M75 heeft een symmetrische vorm en oogt hierdoor erg strak, de 4 zijknoppen zijn ook erg low profile waardoor het lijkt alsof ze een zijn met de muis en niet echt uitsteken. Persoonlijk vind ik bij een strakke witte muis het minder aantrekkelijk als het scrollwheel dan grijs is, gelukkig voelt het scrollwheel wel erg prettig en responsieve aan.

De M75 in gebruik


Ik ben zelf nooit een groot fan geweest van lichtgewicht muizen, toch moet ik bekennen dat deze muis mij misschien wel verliefd heeft gemaakt op het lichtgewicht segment. Met een prettig tussen gewicht van 89 gram voelt deze muis eigenlijk perfect aan, niet te zwaar en ook zeker niet te licht. De M75 is uitgerust met een optische sensor die een DPI tot wel 26,000 en tot wel 50G versnelling ondersteunt. Zoals ik al zei in de vorige alinea ben ik erg tevreden over de looks van de muis en hoe de zijknoppen er uit zien, daarentegen zitten ze voor mij te diep in de muis waardoor ze ongemakkelijk in te drukken zijn, de zijknoppen aan de rechterkant hebben voor mij ook niet echt een meerwaarde en voelt ook ongemakkelijk om snel in actie te gebruiken, verder ligt de muis erg prettig in mijn hand en zou ik zeggen dat hij geschikt is voor mensen met wat grotere handen. De muisknoppen zijn supersnel en hebben een duidelijke klik. De muis is te verbinden met je computer via een 2.4 GHz dongle en heeft een pollingrate tot 2000 Hz, ook kan je deze muis via bluetooth verbinden met je apparaat waardoor hij ook nog eens flexibel te gebruiken is voor even mee op reis of schoolwerk. De muis gliders zijn gemaakt van 100% PTFE en glijden, dit merk je vooral als je erg snel moet flicken

De accuduur is meer dan zat, Corsair claimt dat de muis 65 uur mee gaat via de 2.4GHz dongle en met RGB aan, ik gebruik de muis nu bijna een weekje intensief en heb hem nog niet aan de lader gelegd, naar mijn mening een prima accu dus. De RGB vind ik er een beetje goedkoop uit zien, dit kan natuurlijk komen omdat ze gewicht willen besparen en niet te veel RGB in de muis willen gooien, RGB lijnen lopen tot aan de muisknoppen, maar zijn niet helemaal gevuld met verlichting waardoor er aan het uiteinde een donkere lijn ontstaat, dit ziet er niet zo strak uit vooral niet op een witte muis (met een zwarte muis zou je dit waarschijnlijk niet zien). Alle aanpassingen voor de muis zijn te regelen via ICUE, dit werkt natuurlijk naadloos samen met al je andere Corsair componenten, dus een muisje in set-up maakt het totaalplaatje wel helemaal af.

Conclusie


Al met al is deze muis ideaal voor gamers die erg van FPS-games houden en geïnteresseerd zijn in een wat lichtere muis, maar de stap naar echte superlight nog te groot vinden. De muis voelt prettig aan, ligt fijn in de hand en is ook nog aantrekkelijk voor het oog, en hij heeft uiteraard een top sensor.

Minpunten zie ik ook, vooral in de zijknoppen die te diep gelegen zijn in de muis en de RGB lijnen die net die laatste ledjes missen okm het totaalplaatje helemaal mooi te maken. De Corsair M75 is vanaf vandaag te verkrijgen voor 129 euro, naar mijn mening een mooie prijs voor een lichtgewicht en high performance muis.


Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?