Corsair onthult zelf buigbare OLED-monitor


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft de nieuwe XENEON FLEX 45WQHD240 OLED-gamingmonitor onthuld, een vlaggenschip buigbare gaming-monitor die is gemaakt in nauwe samenwerking met LG Display. De XENEON FLEX OLED is voorzien van de nieuwste W-OLED-technologie en biedt een fenomenale beeldkwaliteit, uitstekende zwartniveaus en responstijden, met de mogelijkheid voor liefhebbers om de kromming van het 45 inch 21:9 paneel met beeldverhouding handmatig aan te passen.

Van volledig vlak voor strategie- of productiviteitstoepassingen tot een meeslepende 800R-curve voor simulaties en schietspellen, en overal daartussenin, gebruikers kunnen het scherm binnen enkele seconden aanpassen aan hun inhoud. Gecombineerd met geavanceerde gaming-paneelprestaties, is de XENEON FLEX OLED een echte game-wisselaar voor gaming-monitoren met hoge prestaties.

XENEON FLEX OLED’s 45-inch scherm en een resolutie van 3.440 x 1440 (beeldverhouding van 21:9) biedt een verbluffende filmische weergave-ervaring die bij uitstek geschikt is, of je nu aan het gamen bent, aan het werk bent of van een film geniet. Deze combinatie van schermgrootte en beeldverhouding resulteert in 20% meer schermgebied dan een 49 inch 32:9 ultrawide en 81% meer schermgebied dan een 34 inch 21:9 ultrawide. Afgewerkt met een speciaal geformuleerde antireflectiecoating om schittering en reflecties te verminderen, is XENEON FLEX OLED vanaf de grond af gebouwd om een ​​meeslepende gamingmonitor te zijn, uitgerust met LG Display’s beschermende Low Blue Light-technologie om vermoeide ogen te verminderen, zelfs wanneer deze de hele dag wordt bekeken .

Met de nieuwste W-OLED-beeldschermtechnologie van LG leveren de zelfverlichte OLED-pixels van XENEON FLEX een piekhelderheid tot 1000nit, met een contrastverhouding van 1.350.000:1 die ervoor zorgt dat beelden zo levensecht en nauwkeurig mogelijk zijn. Een snelle GtG-responstijd van 0,03 ms, een aan/uit-tijd van 0,01 ms Pixel en een verversingssnelheid tot 240 Hz, zonder bewegingsonscherpte, waardoor een compromisloze game-ervaring wordt gecreëerd die volledig compatibel is met zowel NVIDIA G-SYNC als AMD FreeSync Premium adaptieve synchronisatie normen.

Om het scherm te helpen beschermen, beschikt XENEON FLEX OLED over een geavanceerd inbrandpreventiesysteem dat zowel werkt wanneer ingeschakeld als uitgeschakeld, om een ​​onberispelijk beeld te garanderen, zelfs na langdurig gebruik van de gebruikersinterface of het besturingssysteem, allemaal ondersteund door een driejarige nul Inbranden en Zero Dead Pixel-garantie.

Beschikbaarheid
De XENEON FLEX 45WQHD240 OLED-gamingmonitor van Corsair wordt deze week live gedemonstreerd op Gamescom 2022, met meer details over lancering, beschikbaarheid en definitieve specificaties later in 2022.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.