Corsair TC100 Relaxed Review


We hebben de afgelopen jaren tientallen verschillende gaming chairs onder onze gezamelijke achterwerken geparkeerd. Daarbij vielen de meeste stoelen in één van de de volgende categorien: 1) degelijk, dertien-in-een-dozijn, mid-size voor zo’n 300 euro. 2) sub 250 euro, maar dan relatief eenvoudig en niet geschikt voor zwaardere mensen of 3) niche, bijvoorbeeld XXL of extra rijk voorzien van features, maar dan meteen wel een stuk duurder.

Hoewel ook Corsair de nodige stoelen heeft die je in die drie primaire groepen kan parkeren is de TC100 Relaxed wel positief opvallend. Het is namelijk een stoel die beloofd om een groter, ruimer zitvlak te bieden, een gebruiker van 120kg aan kan, er wel als een echte game stoel uit ziet, maar vervolgens “slechts” 220 euro kost.

Daar wilde ik mijn XXL achterwerk wel eens op parkeren en dat bleek in de praktijk prima te bevallen. Reden genoeg voor een review dus, maar dat doen we in een nieuwe stijl: wat vinden we leuk aan de TC100 Relaxed, wat moet er beter, en natuurlijk: wanneer is dit een stoel die jij kan overwegen?


Wat vinden we leuk aan de TC100 Relaxed


Een lagere prijs gaat vaak samen met een mindere bouwkwaliteit, maar daar lijkt hier geen sprake van. Hij oogt en voelt net als menig ander 300 euro stoel. Het is geen model met een overdreven dikke rugleuning, maar hij zit stevig, zelfs als je tegen de gewichtslimiet aan zit, en voelt aan alle kanten degelijk aan.


Dat gaat ook voor de armsteunen, die rammelen vaak op stoelen in het lagere tot middensegment. Hier zit hij niet minder dan op duurdere stoelen, plus de bovenkant heeft ook een soort soft-touch oppervlak wat ze wat fijner aan doet voelen dan keihard plastic varianten.


Game stoelen lijken allemaal op elkaar, daar ontkom je bijna niet aan en daarbij is design altijd subjectief. Toch denk ik dat Corsair goede zaken doet met de lekkere neutrale zwarte look. Corsair logotje in de hoofdsteun, klein geel labeltje op de schouder dat matcht met de meeste Corsair hardware van de laatste paar jaar, en je hebt gewoon een mooie neutrale stoel die overal goed bij past, maar die een complete Corsair setup nét dat zetje geeft.Net als praktisch elke andere gaming chair is de TC100 Relaxed heel eenvoudig op te bouwen. Je hebt één meegeleverde tool nodig voor alle schroeven, maar je bent zo klaar. Tip: een accuschroefmachine is handig voor dit soort stoelen, daarmee duurde het hele uitpakken en opbouwen bij elkaar nog geen 5 minuten.

Maar hét grote voordeel dat deze stoel anders dan anderen maakt is het grote zitvlak. Waar ik met mijn 1m96 op de meeste gaming chairs maar krap aan zit zit ik hier comfortabel, het doet wat ruimte betreft niet onder voor mijn XXL SGS5 of SL6000, beide iets van 500 euro. Als je wél de gaming look wilt, maar gewoon comfortabel wilt zitten met een XL zitvlak, dan zit je hier uitstekend.

Het grotere oppervlak maakt hem ook erg fijn voor iedereen die “raar” zit. Vrouwlief zit bijvoorbeeld altijd met één voet onder haar billen, of in een kleermakerszit. Dat extra beetje ruimte wat je hebt betekent dat je dat op deze stoel heel makkelijk kan doen. Ook hier gaat dus: wil je de gaming chair look, maar in je unieke malle houding zitten, dan kan dat.

Fijn vinden we ook de stevige, hoogte verstelbare steun in je rug, en dat je zowel kan kiezen tussen zowel een nep lederen uitvoering als een stoffee “fabric” uitvoering. Wij hebben hier de eerste, maar persoonlijk zou ik de fabric optie serieus overwegen. Dat ademt wat lekkerder, zeker in de zomermaanden. Deze variant is echter wat onderhoudsvriendelijker, af en toe een doekje er over en gaan.


Wat vinden we niet leuk aan de TC100 Relaxed


Omdat het een betaalbare stoel is moeten ze ergens op besparen, en dat lijkt vooral in de features gebeurd te zijn. Zo ontbreken de verdomd fijne skate-wheels die de Corsair T2 in de tijd zo uniek maakte. Sure, voor een paar tientjes kan je dat zelf toevoegen, maar in vergelijking voelen dit soort standaard wieltjes maar pauper aan.


Ook biedt de armsteun niet de verstelbaarheid van luxere modellen. Kwalitatief voelen ze fijn, maar ze gaan enkel omhoog en omlaag. Je kan tijdens de opbouw de armleuningen iets naar binnen of buiten schuiven, maar die kant op verstellen kan niet, evenals naar binnen of naar buiten draaien. Als iemand die een hoekbureau gebruikt om op te lenen lig ik er niet wakker van, maar als je graag goed verstelbare armleuningen wil dan zit je hier verkeerd.

Hoewel de rugsteun fijn is vinden we het nekkussen nutteloos. Technisch gezien zegt Corsair dat dit model tot 1m88 geschikt is, maar ik zit met 1m96 meer dan uitstekend, mits ik dat nekkussen weg haal. Maar ook voor Nada met haar 1m77 zit dat kussen gewoon te laag en in de weg. Geen drama gezien je hem niet hoeft te gebruiken, maar hij voelt gewoon nutteloos.


Nou ja, op één ding na, zet je de stoel in de slaapstand dan is hij wel lekker. Dus doe je graag dutjes achter je bureau, fine I guess.Corsair TC100 Relaxed Conclusie


De Corsair TC100 Relaxed is in onze optiek één van de leukere game stoelen van dit moment. Hij ziet er netjes uit, voelt even degelijk als stoelen die 50 tot 100 euro duurder zijn, en weet vooral een duidelijke doelgroep op te zoeken met zijn XL zitvlak. Zowel voor iedereen met een breder achterwerk als iedereen die graag met de voetjes op de stoel zelf zit is dit een fijnere stoel dan de meeste andere in zijn klasse.

Hou even rekening met de genoemde overwegingen, want je mist wel wat luxere features op dit prijspunt, vooral wat de armleuningen betreffen. En de consequentie van de ruime zit is natuurlijk dat liefhebbers van een super sportieve “fitted” stoel hier wat losjes zitten. Maar zolang dat geen bezwaar is en je zoekt een leuke, ruime stoel waar iedereen ongeacht formaat prima op kan zitten dan is de TC100 Relaxed harstikke fijn: Recommended en Great Value voor ons.


Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.