CORSAIR toont 27-inch OLED display met 240Hz


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van CORSAIR

CORSAIR heeft recent de lancering van een nieuwe OLED-monitor aangekondigd, de XENEON 27QHD240 OLED. De XENEON 27 OLED combineert de LG OLED-beeldschermtechnologie met CORSAIR’s stijl en -prestaties en biedt uitstekende zwartniveaus, zelfverlichte OLED-pixels en een hoge vernieuwingsfrequentie van 240 Hz, alles in een pakket van 2560 x 1440 27 inch, klaar om alles weer te geven wat je pc te bieden heeft.

De XENEON 27 OLED beschikt over een geavanceerd 3e generatie OLED-paneel met META-technologie met Micro Lens Array (MLA). Deze nieuwe technologie plaatst een focuslens om de helderheid vóór elke pixel te verbeteren, waardoor de helderheid veel verder gaat dan de OLED-panelen van de vorige generatie en adembenemende kleurlevendigheid wordt geleverd. HDR10, een contrastverhouding van 1.500.000:1, een maximale helderheid van maximaal 1.000 nits en een DCI-P3-kleurengamma van 98,5% zorgen ervoor dat de helderste highlights, de donkerste details en de meest genuanceerde kleuren prachtig worden weergegeven, wat je ook speelt, bekijkt of maakt.

De XENEON 27 OLED beschikt over snelle reactietijden die de vorige generatie gaming-monitoren achter zich laten. Vernieuwingsfrequentie tot 240 Hz, responstijd van 0,03 ms en Pixel aan/uit-tijd van 0,01 ms, maar elimineren bewegingsonscherpte, voor toonaangevende spelprestaties die compatibel zijn met zowel NVIDIA G-SYNC als AMD FreeSync Premium.

De Xeneon 27 OLED biedt ook een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Met een draaihoek van 60°, een kantelhoek van 22°, een hoogteverstelling van 100 mm (3,94 inch), de mogelijkheid om de standaard in beide richtingen 90° te draaien of te monteren op een monitorarm via de standaard VESA-bevestiging, is het gemakkelijk om integreer de XENEON 27 OLED in een bestaande opstelling of maak er het pronkstuk van een nieuwe opstelling van.

Of je opstelling nu pc of console is, de XENEON 27 OLED heeft alle aansluitingen die je nodig hebt. Dankzij een paar HDMI 2.1-poorten, DisplayPort 1.4 en een USB Type-C DP Alt-Mode-ingang kan het worden aangesloten op 4 verschillende apparaten tegelijk, terwijl een USB 3.1 Type-C-poort en vier USB 3.1-poorten het eenvoudig maken om de XENEON 27 OLED aan te sluiten op volledig uitgeruste computers.

De aan de voorzijde toegankelijke bedieningselementen bevatten ook een innovatieve nabijheidssensor die je naar de juiste knop leidt voor AAN/UIT, Input Select en de On Screen Display (OSD) joystickcontroller.

De XENEON 27 OLED is vanaf mei verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.Bronnen: CORSAIR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.