Corsair toont nieuwe custom waterkoeling-onderdelen


Corsair heeft een nieuwe line-up aan onderdelen voor custom waterkoeling-loops onthult. Hieronder de nieuwe Hydro X iCUE XH303i en XH305i RGB PRO-kits, met hierin onder andere radiatoren, CPU-blok en vele andere toebehoren, volgens Corsair alles wat je nodig hebt om een hardline loop in je systeem te maken. De kits komen verkrijgbaar in het zwart en het wit.

Beide kits zijn uitgerust met het XC7 RGB Pro CPU-waterblok, standaard voorzien van ondersteuning voor Intel LGA 1200, 1700 en AMD AM4. Verder is het koelblok voorzien van 110 koelvinnen en een koperen koelvlak met onderdelen van nikkel. Verder worden beide sets voorzien van de 30mm-dikke XR5 360mm radiatoren, en komen ze allebei met genoeg buizen, fittingen en gereedschap om zelf de buizen op maat te snijden en buigen. Daarnaast is elke set voorzien van een liter pre-mixed koeloplossing, drie RGB-fans (3x SP-serie voor de XH303i, 3x QL-serie voor de XH305i) en een iCUE controller om de RGB-leds en snelheid van pomp en ventilatoren te reguleren.

Het verschil tussen de XH303i en XH305i is de meegeleverde pomp. Waar de XH303i met de kleinere XD3 RGB-pomp/reservoir vooral geschikt is voor kleinere systemen, is de XD5 pomp/reservoir van de XH305i een stuk groter, en vooral voor de hele dikke builds bedoeld.

Als laatste heeft Corsair ook de nieuwe Hydro X XM2 Water Block laten zien, welke vanaf nu ook in het wit verkrijgbaar is. Dit compacte koelblok is bedoeld om een M.2 2280-SSD te koelen, zodat deze ook via een custom loop gekoeld kan worden.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.