Corsair toont nieuwe line-up all-in-one RGB Elite-koelers


Recent heeft Corsair een nieuwe line-up AIO-koelers uitgebracht, de RGB Elite-serie. Deze all in one waterkoelers voor processors komen in de radiatorformaten 240mm, 280mm en 360mm, en zullen tussen de €130 en €180 gaan kosten. Precieze europrijzen zijn nog niet bekend. Verder zullen de AF Elite-ventilatoren van Corsair vanaf vandaag ook los verkrijgbaar zijn, ook hier benoemt Corsair nog geen prijzen.

Begin persbericht van Corsair

Corsair heeft vandaag een nieuwe lijn all-in-one RGB CPU-koelers aangekondigd voor prestatiegerichte doe-het-zelvers: H100i RGB ELITE, H115i RGB ELITE en H150i RGB ELITE Liquid CPU-koelers. Met brede compatibiliteit met de nieuwste Intel®- en AMD®-sockets – inclusief LGA 1700 en AM5 – en eersteklas luchtstroom dankzij hun nieuwe Corsair AF ELITE-serie koelventilatoren, leveren RGB ELITE-koelers hoogwaardige koeling om uw CPU-temperaturen laag te houden, zelfs als de actie aan het opwarmen is.

Ventilatoren van de AF ELITE-serie worden vandaag ook gelanceerd als op zichzelf staand aanbod. Verkrijgbaar in zwart of wit en in de maten 120 mm of 140 mm, profiteren AF ELITE-ventilatoren van de krachtige Corsair AirGuide-technologie en ultrastille vloeistofdynamische lagers voor een robuuste, geconcentreerde luchtstroom. Voor koeling die ervoor zorgt dat je systeem op zijn best blijft presteren, kun je AF ELITE-fans uitproberen.

De H100i RGB ELITE, H115i RGB ELITE en H150i RGB ELITE combineren overtuigende esthetiek, gebruiksgemak en essentiële koeling die geschikt is voor bijna elk systeem. De meegeleverde AF ELITE PWM-ventilatoren zorgen voor een krachtige luchtstroom met minimaal geluid, dankzij de Corsair AirGuide-technologie en een vloeistofdynamisch lager. Elke nieuwe AIO-koeler verspreidt de warmte efficiënt via een radiator met een groot oppervlak in een formaat dat bij uw bouw past – respectievelijk 240 mm, 280 mm of 360 mm. Een verfijnd, eigentijds pompkopontwerp straalt verlichting uit van 16 individueel adresseerbare RGB-LED’s, aangestuurd met de rest van je RGB-configuratie via krachtige Corsair iCUE-software voor verbluffende gesynchroniseerde effecten en geïntegreerde verlichting bij geselecteerde games.

De drijvende kracht achter de prestaties van de RGB ELITE-serie zijn nieuwe ventilatoren uit de AF ELITE-serie, die vandaag ook worden gelanceerd in kits voor één ventilator. Met Corsair AirGuide-technologie maakt elke ventilator gebruik van anti-vortex schoepen om een ​​smalle, krachtige luchtstroom naar uw heetste componenten te leiden, of u de ventilatoren nu gebruikt met uw radiator, of als in- of uitlaatventilatoren. Een duurzaam vloeistofdynamisch lager houdt het geluidsniveau laag, terwijl de PWM-regeling u nauwkeurige controle geeft over de ventilatorsnelheden, tot 1850 tpm voor 120 mm en 1600 tpm voor 140 mm. Dankzij de ondersteuning voor de Zero RPM-modus kunnen AF ELITE-ventilatoren helemaal stoppen met draaien bij lage temperaturen, waardoor ongewenste ruis volledig wordt geëlimineerd. Voor bouwers die bovenal prestaties voorop stellen, bevinden AF ELITE-fans zich in een nieuwe klasse van koeling.

De H100i RGB ELITE, H115i RGB ELITE en H150i RGB ELITE zullen compatibel zijn met AM5, de AMD-moederbordaansluiting van de volgende generatie, die dezelfde koelerbeugel gebruikt als AM4. Dit betekent dat u geen nieuwe beugels hoeft aan te schaffen of uw RGB ELITE-koeler hoeft te vervangen bij het upgraden van uw systeem naar het aankomende AM5-platform. De RGB ELITE-serie ondersteunt ook direct LGA 1700 voor het koelen van de nieuwste Intel 12e generatie Core™-processors, evenals legacy-ondersteuning voor LGA 1200, LGA 115x, LGA 2066 en AM4.

Het installeren van uw RGB ELITE CPU-koeler is eenvoudig en intuïtief dankzij de modulaire montagebeugel zonder gereedschap en de handig geplaatste USB Type-C stroom- en ventilatorkabelboom voor een snelle verbinding. Een verlengde garantie van vijf jaar garandeert dat uw koeler gedurende de hele levensduur van uw processor meegaat.

Beschikbaarheid en prijzen
De ventilatoren van de Corsair AF ELITE-serie zijn direct verkrijgbaar via de Corsair-webwinkel en het wereldwijde Corsair-netwerk van geautoriseerde retailers en distributeurs. De Corsair RGB ELITE-serie CPU-koelers zullen op een later tijdstip beschikbaar zijn.

De Corsair RGB ELITE-serie CPU-koelers worden gedekt door een garantie van vijf jaar, en AF ELITE-serie ventilatoren worden gedekt door een garantie van twee jaar.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.