Corsair toont nieuwe Xeneon gamingmonitoren


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft zijn Corsair XENEON-familie van gamingmonitoren uitgebreid met twee nieuwe toevoegingen: de Corsair XENEON 32UHD144 en XENEON 32QHD240. Of je nu kiest voor verbluffende UHD 4K-resolutie gaming of QHD met een ongelooflijk soepele 240 Hz verversingssnelheid, beide monitoren leveren het prachtige ontwerp, de briljante weergave en innovatieve technologieën die synoniem zijn met de naam XENEON.

Zowel gamers als makers kunnen nu prachtige 4K-beelden ervaren op het ultradunne, 32-inch 3840 x 2160 IPS LED-scherm van de XENEON 32UHD144, een perfecte aanvulling op de levendige kleuren en het realisme van de monitor, mogelijk gemaakt door Quantum Dot-technologie met 100% sRGB en 100% Adobe RGB-kleur ruimte. Nu met HDR600 is de XENEON 32UHD144 in staat tot een breed helderheidsbereik en kleurengamma, voor meer details in de donkerste en helderste scènes. Uitgerust met twee HDMI 2.1-poorten, DisplayPort 1.4, USB Type-C en een geïntegreerde USB 3.1-hub om uw connectiviteit uit te breiden, helpt de XENEON 32UHD144 uw verbindingen netjes te houden met RapidRoute-kabelbeheer ingebouwd in zijn stijlvolle gegoten aluminium standaard.

Als het verkrijgen van het meest vloeiende beeld met een hoge verversingssnelheid uw topprioriteit is, is de XENEON 32QHD240 precies wat u zoekt. Het 32-inch 2560×1440 IPS LED-paneel levert een geweldig beeld, terwijl de 240 Hz verversingssnelheid met 1 ms responstijd handig gelijke tred houdt met de indrukwekkend hoge framesnelheden die moderne grafische kaarten kunnen uitvoeren. De XENEON 32QHD240 beschikt ook over Quantum Dot-technologie en het uitgebreide helderheidsbereik van HDR600, en kan worden aangesloten via USB Type-C, 2x HDMI 2.0 of DisplayPort 1.4.

Beide nieuwe XENEON-monitoren zijn AMD FreeSync™ Premium-gecertificeerd en NVIDIA® G-SYNC-compatibel, wat zorgt voor gesynchroniseerde beelden met uw grafische kaart voor vloeiende beelden, minder screen tearing en lage invoerlatentie. Geniet ten slotte zorgeloos van uw monitor dankzij Corsair’s Zero Dead Pixel-garantie en de driejarige garantie van XENEON.

Prijzen en beschikbaarheid
Corsair stelt de XENEON 32UHD144 ($999) en 32QHD240 ($699) vanaf vandaag verkrijgbaar in diverse webshops met een garantie van drie jaar.Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.