Corsair’s Dominator Platinum DDR5-modules vanaf vandaag verkrijgbaar met 6600MHz


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Corsair heeft nieuwe kits aangekondigd van zijn DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 high-performance geheugen, nu met snelheden tot 6.600MT/s. Op het moment van schrijven zijn dit de snelste DDR5-kits die ter wereld te koop zijn, met opmerkelijk strakke timings van 32-39-39-76. Verkrijgbaar in kits van 2x16GB, DOMINATOR PLATINUM RGB blijft frequentiebarrières doorbreken met ongekende snelheden en blijft op het snijvlak van prestaties.

Het frequentieplafond voor DDR5-prestaties is opnieuw gestegen op Corsair’s vlaggenschip DRAM, en voegt zich bij het hoogfrequente DOMINATOR PLATINUM RGB-aanbod van DDR5-6000, DDR5-6200 en DDR5-6400. Met 6.600 MHz klokt DOMINATOR PLATINUM RGB-geheugen nu fenomenale snelheden op systemen die gebruikmaken van 12e generatie Intel® Core™-processors en Intel Z690-moederbordchipsets, zoals de ASUS ROG STRIX Z690-F en ROG MAXIMUS Z690 HERO. Met een snelle 32 CAS-timing en strakke 32-39-39-76 algemene timings op deze nieuwe modules, verlegt DOMINATOR PLATINUM RGB de grenzen van enthousiaste DRAM-prestaties.

DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 schittert met 12 schitterende individueel adresseerbare CAPELLIX-LED’s per module, voor helderdere RGB-verlichting en minder stroomverbruik dan conventionele RGB-LED’s. Gepatenteerd DHX-koelontwerp zorgt ervoor dat uw modules topsnelheden kunnen bereiken zonder oververhitting, zelfs bij frequenties van 6.600 MHz. Zoals bij alle Corsair-geheugens, worden de DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 6600Hz-modules gedekt door een beperkte levenslange garantie.

De geheugenmodules zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in een kit van 2x16GB met een adviesprijs van €350. Corsair geeft aan dat de 6600MT/s modules in beperkte oplage verkrijgbaar komen.



Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.