CPU-Z brengt update uit voor 13e generatie Intel- en AMD Ryzen 7000-CPU’s


CPU-Z, een bekende maker van software om beter inzicht te krijgen in je systeemprestaties en -informatie, heeft een update uitgebracht waarmee de software van het merk de nieuwe generatie processors van Intel en AMD gaat ondersteunen. Specifiek is de ondersteuning voor de volgende generatie Ryzen 7000-processors van AMD, en de 13e generatie Raptor Lake-processors van Intel.

Van beide nieuwe generaties processors is nog niet heel veel bekend. Intel zal met de nieuwe generatie inzetten op een hoger aantal efficiëntie cores, met daarbij een verbeterde ondersteuning voor overklokken. AMD zal met de Ryzen 7000-processors Intel volgen, en de nieuwe DDR5-geheugenstandaard gaan ondersteunen. Daarbij zal de Ryzen 7000-serie uitgerust worden met ingebouwde RDNA2-graphics, en wordt verder PCIe Gen 5 toegevoegd.

Voor nu is het nog niet bekend wanneer de nieuwe AMD Ryzen 7000- en Intel 13e generatie Core-processors aangekondigd worden.Bronnen: CPU-Z via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.