Creative introduceert de Outlier Free Pro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative

Creative heeft de Creative Outlier Free Pro gelanceerd, een draadloze beengeleidingshoofdtelefoon die is uitgerust met alle functies die worden gewenst door professionele sportliefhebbers die van een soundtrack houden. Gebouwd om stevig te zijn en toch comfortabel qua pasvorm, niet te stoppen in de zwaarste regenbuien en zelfs onder water, onvermoeibare batterijduur en zonder de noodzaak van een apparaat om muziek af te spelen, is de Outlier Free Pro gewoon aan de top van zijn klasse.

Dankzij de beengeleidingstechnologie, waarbij geluidsgolven via trillingen van transducers op de jukbeenderen van de gebruiker naar de binnenoren worden gestuurd, worden de voordelen van luisteren met open oren gerealiseerd. Met een veel hoger niveau van milieubewustzijn kunnen gebruikers genieten van een veiligere luisterervaring in vergelijking met in-ear of over-ear hoofdtelefoons – joggers en fietsers kunnen met gemak door drukke straten komen; Sportmaatjes kunnen moeiteloos praten tijdens trainingen. Bovendien kunnen gebruikers voor vrijetijdsactiviteiten, zoals het gebruik van mobiele karaoke-apps, genieten van de betere ervaring van zingen terwijl ze zichzelf op een natuurlijke manier horen.

De Outlier Free Pro valt nog meer op met zijn ingebouwde muziekspeler van 8 GB (slaat 2.000 MP3-nummers op) (ook compatibel met FLAC-, WAV- en APE-bestandsindelingen); het stelt gebruikers in staat om van hun favoriete muziek te genieten zonder dat ze hun mobiele telefoon hoeven mee te nemen. Dankzij de IPX8-classificatie (de hoogste waterdichtheidsclassificatie voor onderdompeling in water) kunnen zwemmers zelfs onder water in het zwembad zwemmen.

Trailrunners en wandelaars die graag lange afstanden afleggen, hebben altijd hun soundtrack aan, want de Outlier Free Pro biedt tot 10 uur batterijduur per oplaadbeurt (10 minuten snel opladen levert 2 uur speeltijd op).

De Outlier Free Pro is ook een uitstekende allrounder als hoofdtelefoon voor dagelijks gebruik, met multipoint-connectiviteit met Bluetooth 5.3 en robuuste verbindingen voor maximaal 2 Bluetooth-apparaten tegelijk. Er is ook een low-latency-modus om audiovisuele vertraging bij het kijken naar films te minimaliseren; gebruikers hebben het extra gemak met een ingebouwde microfoon voor oproepen en ondersteuning voor Siri / Google Assistant. Lichtgewicht siliconen en titanium geheugenlegering worden gebruikt om de Outlier Free Pro te bouwen, wat zich vertaalt in comfort en pasvorm de hele dag door.

De Outlier Pro is per direct verkrijgbaar vanaf €180.Bronnen: Creative

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.