Creative lanceert compacte USB DAC voor 90 dollar


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative

Creative Technology lanceerde recent de Sound Blaster X1, de ultieme USB DAC en hoofdtelefoonversterker die de aangekondigde Sound Blaster Acoustic Engine-technologie biedt, samen met de meermaals bekroonde Super X-Fi Headphone Holography die voor het eerst te zien was in de iconische SXFI AMP. Zo klein als een vinger, biedt het een enorme traktatie van meerkanaals, hoge resolutie en meeslepende audio, met authentieke reproducties tot in het laatste detail, aangedreven door een high-end 128dB AKM4377 32-bit DAC en Ti/Burr- Bruine INA1620 dual audio operationele versterker.

Sound Blaster X1 kan het beste worden gebruikt met pc en Mac, en met de Creative desktop-app krijgen gebruikers toegang tot de Sound Blaster Acoustic Engine, waar ze de volledige reeks geluidsverwerkingstechnologieën kunnen gebruiken om hun ervaringen voor zowel werk als ontspanning te verbeteren.

Met Sound Blaster Surround Virtualization kunnen gebruikers genieten van een fenomenaal netwerk van diepte en bereik in audio-onderdompeling in films, muziek en games. CrystalVoice-technologie zorgt voor een groot aantal slimme aanpassingen tijdens conferentiegesprekken met functies zoals SmartVolume en akoestische echo-onderdrukking; er is ook een SmartComms Kit die helpt om achtergrondgeluid effectief te verminderen en gebruikers automatisch te dempen wanneer ze niet spreken. Er zijn professioneel afgestemde audio- en game-presets om gamers nog meer te plezieren; De Scout-modus detecteert subtiele audiosignalen en maakt ze duidelijk om gamers hun concurrenten altijd een stap voor te houden.

Gebruikers kunnen ook genieten van Super X-Fi-hoofdtelefoonholografie, een erkende game-changer die het luisteren met een hoofdtelefoon herdefinieert door het geluidsbeeld van een eersteklas systeem met meerdere luidsprekers na te bootsen voor een uitgebreide ervaring. Bovendien past ear-mapping via de SXFI-app zich aan de oren van gebruikers aan en helpt ze hen op de meest natuurlijke manier onder te dompelen in al hun audio, vooral films en games.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sound Blaster X1 kost $89 USD en is verkrijgbaar in de Creative online winkel.Bronnen: Creative

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.