Creative lanceert koptelefoon met audio via beengeleiding


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative

Creative heeft de Creative Outlier Free gelanceerd, de nieuwste draadloze hoofdtelefoon die beengeleidingstechnologie integreert met de kenmerken van de Outlier-serie, zoals een lange batterijduur, waterbestendigheid en lichtgewicht comfort.

Het gebruik van beengeleidingstechnologie draait om transducers op de hoofdtelefoon, die door middel van trillingen op de jukbeenderen van de gebruiker geluidsgolven naar de binnenoren sturen. Met hun oren vrijgemaakt van in-ear of over-ear koptelefoons, voelen gebruikers zich veiliger door een verhoogd omgevingsbewustzijn terwijl ze genieten van een goede akoestiek – dit is vooral handig voor joggers of fietsers in drukke straten, of sportschoolliefhebbers die graag met hun trainingsmaatjes actief zijn.

De Outlier Free is uitgerust met een hele reeks functies voor draadloze hoofdtelefoons, zoals tot 10 uur batterijduur per oplaadbeurt (10 minuten snel opladen levert 2 uur afspeeltijd), IPX5 waterbestendigheid, Bluetooth® 5.3 met multipoint connectiviteit (tot tot 2 Bluetooth-apparaten tegelijk), low-latency-modus om audiovisuele vertraging te minimaliseren, ingebouwde microfoon en ondersteuning voor Siri/Google Assistant. Het is gemaakt van lichtgewicht siliconen en titanium legering voor optimaal comfort en pasvorm.

De Outlier Free is verkrijgbaar voor zo’n €150.Bronnen: Creative

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.