Creative lanceert Sound Blaster 5X USB DAC voor 310 euro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative Technology

Creative Technology heeft de Sound Blaster X5 gelanceerd, de nieuwste USB DAC- en versterkergeluidskaart van het merk. Hij is uitgerust met componenten van audiofiele kwaliteit om een goede geluidskwaliteit te bereiken. Het is de eerste Sound Blaster met een dual-DAC-ontwerp – 2 Cirrus Logic CS43198 DAC’s leveren lossless weergave met hoge resolutie in 32-bit / 384 kHz via PCM met een ultrahoog dynamisch bereik tot 130 dB DNR. Deze DAC’s kunnen ook audioformaten in DoP128 en DSD256 decoderen voor high-fidelity audiostreaming. Audiovervorming is praktisch onbestaande met een oversamplede multi-bit modulator voor een ongelooflijk lage totale harmonische vervormingsclassificatie van 0,00018%.

Van hoofdtelefoons van studiokwaliteit met een impedantie tot 600 ohm, inclusief de meest veeleisende planaire magnetische hoofdtelefoons, tot gevoelige in-ear monitors met een uitgangsimpedantie van 1 ohm, de Sound Blaster X5 stuurt ze allemaal moeiteloos aan. De Xamp discrete hoofdtelefoon bi-amplificatietechnologie, die te vinden is in de high-end Sound Blaster AE-serie en Sound BlasterX G6, krijgt een ontwerpupgrade die in combinatie met een dual-DAC- en dual-Xamp-configuratie een volledig -gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang en ervaring op de X5.

Audiofielen die graag hun eigen audiosignaturen willen aanpassen, kunnen precies dat doen met de Sound Blaster X5. Wanneer ze zijn verbonden met de Creative-app, kunnen ze aanpassingen maken met een 10-bands egalisatiefrequentiegrafiek, Acoustic Engine-effecten toevoegen zoals Surround, Crystalizer, Bass of Dialog+, of CrystalVoice gebruiken om de communicatiekwaliteit te verbeteren. Als je in de stemming bent om te gamen, verbetert de Scout-modus in-game audio-aanwijzingen om details te benadrukken voor een voorsprong op de concurrentie. De Sound Blaster X5 ondersteunt ook ASIO 2.2 voor afspelen en opnemen met lage latentie, evenals gemakkelijke toegang tot meerdere audio-ingangen en -uitgangen.

Er zijn tweeweg RCA- en TOSLINK optische connectoren, een handige USB-C audio- en voedingspoort, evenals een 3,5 mm microfooningang met een gemakkelijk toegankelijke microfoonversterkingsknop. Er is ook een 4,4 mm-poort voor gebalanceerde hoofdtelefoons van studiokwaliteit en een 3,5 mm-poort voor gewone hoofdtelefoons. Alle 3 poorten gebruiken premium vergulde connectoren voor betere prestaties. Hij beschikt over een Bluetooth® 5.0-ontvanger en een speciale USB-A-hostaudiopoort voor aansluiting op draadloze audiozenders, evenals externe USB-luidsprekers, headsets en microfoons.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sound Blaster 5X is vanaf vandaag verkrijgbaar voor ongeveer 310 euro.Bronnen: Creative Technology

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.