Creative Muvo 2 ‘quickie’ review

Onlangs bekeken we al twee flinke Bluetooth speakers van Creative, kort gevolgd door een review van de compacte Muvo 2c. Opvallend aan die producten was niet enkel dat ze goed geluid uit hun kleine formaten wisten te pompen, maar vooral ook de extreem uitgebreide featureset. Vooral de USB-modus waarbij je de speaker aan bijvoorbeeld een laptop kon koppelen waarmee je hem als USB-pc speaker kan gebruiken (inclusief software om het geluid aan te passen) zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de accuduur kon van ons op veel waardering rekenen. Niet alleen is dat een zeldzame feature, maar daarmee pakt Creative m.i. ook de markt voor zij die een laptop-speaker upgrade zoeken stevig in handen.

Inmiddels hebben we ook de Creative Muvo 2 in huis, en gezien de vele overeenkomsten met de eerste reviews behandelen we deze in een wat korter stukje. Zo is de featureset in feite gelijk aan de Muvo 2c met onder andere Bluetooth (en NFC) verbindingsopties, een SD kaartlezer, de optie om er een USB stick met MP3 –en- FLAC bestanden op aan te sluiten, en als je hem aan de pc koppelt kan je dus met de software de eq instellingen naar hartenlust aanpassen. Ook de Muvo 2 is IP66 gecertificeerd waarmee hij tegen een flinke slok water kan, en bijvoorbeeld prima in een badkamer kan worden gebruikt, en mocht je er twee hebben kan je ze net als de 2c koppelen in een stereo modus; leuk, maar dat laatste is een feature met volgens mij beperkt praktisch nut.

Hoewel de optie aanwezig is om een brandje aan de speaker te bevestigen is het wel jammer dat er standaard niets is meegeleverd; een eenvoudig polsbandje had toch moeten kunnen? Wel positief is de kwaliteit van de geluidsopname, een veelal onderbelicht onderdeel van Bluetooth speakers. Begrijpelijk gezien niet iedereen gesprekken zal voeren via de speaker, maar mocht je het willen is dit een sterke kandidaat.


Net als de Muvo 2c komt ook de Muvo 2 in verschillende kleurstellingen, al is het iets minder uitbundig en ogenschijnlijk iets serieuzer. De Muvo 2 komt in het zwart, grijs, rood of blauw waarbij wij de eerste twee onder handen hebben genomen. Het lijkt zowaar alsof Creative simpelweg twee Muvo 2c’s aan elkaar heeft geplakt om één grotere Muvo te vormen, maar ik kan mij er in vinden dat ze bij deze iets grotere, iets serieuzere speaker ervoor hebben gekozen om de frivole kleurtjes in te ruilen voor iets elegantere combinaties. Net als de andere producten zijn ze fysiek keurig stevig, netjes afgewerkt, zijn de knoppen wederom van stevige, prettige feedback voorzien en in de iets grotere vorm lijken het ook gewoon nette, serieuze producten die ook in de broekzak van een volwassen man aangetroffen mogen worden zonder vreemd aangekeken te worden als je langs een basisschool loopt.Geluidstechnisch is het zoals de prijs ook doet vermoeden een aardige update over de Muvo 2c, zowel op gebied van maximaal volume (en vooral ook het behoud van kwaliteit op zeer hoog volume), als bij middelharde volumes. Audiofiele detail ontbreekt niet geheel onverwacht, maar het kwaliteitsverschil met de iRoar Go is m.i. kleiner dan dat flinke prijsverschil aan lijkt te geven. 60 a 70 euro is nog altijd niet weinig, maar ook deze Creative wekt de indruk dat die prijs wel goedgepraat (goedgespeeld?) wordt. Waar je soms bij ‘waterdichte’ speakers het geluid wat doffer lijkt te ervaren is daar in dit geval feitelijk geen sprake van, wat het des te indrukwekkender maakt wanneer je naar het geluid uit deze toch compacte speaker luistert.


Uiteindelijk voldoet de Muvo 2 dus precies aan de verwachtingen die eerdere Creative speakers hebben geschetst: Goed gebalanceerde, aantrekkelijke geluidsweergave met zowel voldoende bass als voldoende mid-high detail voor dit bedrag zonder ergens te overdrijven of iets te missen, een werkelijk ijzersterke featureset waarmee hij voor een scala aan specifiekere doeleinden extra interessant is, en verder gewoon een fysiek aantrekkelijk en net afgewerkt totaalplaatje wat zich lekker presenteert. Mijn voornaamste kanttekening bij Creative blijft de optimistische opgave van de accuduur, want met een beetje gezellig volume zal de batterij geen 10 maar eerder zo’n 8 uur meegaan. Als je goed inhoudt wat volume betreft red je het vast, maar de Muvo 2 nodigt met zijn prettige geluidsweergave uit om het volume toch net weer even wat hoger in te zetten; er komt gewoon lekker muziek uit. Al met al een (in Nederland overigens onderbelichte) speaker waar veel voor te zeggen valt.

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”http://www.techtesters.eu/creative-muvo-2-review/” title_text=”” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”1″ title_text_font_famely=”arial” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.