Creative toont Bluetooth-audiozender voor PC en consoles


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative

Creative lanceerde de Creative BT-W4, de nieuwste Bluetooth-audiozender die naadloze connectiviteit en audio met hoge resolutie combineert voor een superieure draadloze ervaring, waardoor gebruikers een voorsprong krijgen in de steeds rommeliger wordende RF-omgevingen van vandaag, of het nu voor werk of ontspanning is.

Met de nieuwste aptX Adaptive-codec kan de BT-W4 de verbindingskwaliteit en het type inhoud bewaken en de bitsnelheid optimaal aanpassen aan de RF-omgeving van de gebruiker – automatisch en volledig probleemloos. Het biedt ook 24-bits audio met hoge resolutie, gestreamd op 48 kHz, en samen met de betrouwbaarheid van de verbinding die wordt gegarandeerd met Bluetooth 5.2, kunnen gebruikers ononderbroken en algemene verbeteringen verwachten in helderheid en diepte voor muziek, films en games.

De veelzijdigheid van de BT-W4 komt tot uiting met eenvoudig schakelen tussen maximaal vier apparaten met een druk op de knop, waardoor multitasken een fluitje van een cent wordt. Een analoge plug-in microfoon is inbegrepen en kan het beste worden gebruikt met gameconsoles, zodat gebruikers gemakkelijk naar believen kunnen kletsen met teamgenoten. De ondersteuning voor voicechat wordt gecompleteerd door de handsfree profielmodus, die eenvoudig kan worden geactiveerd wanneer deze is aangesloten op een draadloze headset.

Gebruikers kunnen de BT-W4 naar hun eigen smaak maken met verschillende personalisatiefuncties. Wanneer ze zijn verbonden met de Creative-app, kunnen gebruikers op afstand schakelen tussen de gekoppelde apparaten of de koppelingslijst resetten, en hun audio aanpassen met de Equalizer en Sound Blaster’s Acoustic Engine.

Compatibel met pc, Mac, Nintendo Switch, PS4 en PS5, Creative BT-W4 is een waardige bondgenoot voor veeleisende gebruikers, als een competente tool die het allemaal met eenvoud doet.

Prijzen en beschikbaarheid
De Creative BT-W4 kost ongeveer 55 euro en is vanaf vandaag verkrijgbaar.Bronnen: Creative

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.