Creative toont de Sound Blaster Katana V2X soundbar met subwoofer


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative

Creative Technology heeft onlangs de release aangekondigd van Sound Blaster Katana V2X, de nieuwste gaming-soundbar die dezelfde allesoverheersende audiokwaliteit biedt waar de Katana-serie om bekend staat, en die opnieuw is ontworpen om niet alleen geschikt te zijn voor gebruikers met kleinere ruimtes voor hun gaming set-ups, maar is ook gemakkelijker op de zak.

Een rommelige desktop of tv-console is misschien niet de fantasie van elke gamer – Sound Blaster Katana V2X maakt waardevolle voetafdruk vrij met een subwoofer die 40% kleiner is dan zijn voorganger. Het piekvermogen van 180 W is perfect geschikt voor gaming-opstellingen in kleinere kamers.

Dat gezegd hebbende, de geluidskwaliteit wordt gehandhaafd waar het er altijd toe doet. Deze soundbar behoudt de vertrouwde geluidssignatuur van een high-end Sound Blaster en levert hi-fidelity meerkanaals audio via de veelgeprezen drievoudig versterkte Xamp-technologie, waarbij Creative’s eigen multi-core DSP-controller de tweeters, mid-range en subwoofer drivers afzonderlijk aanstuurt. Super X-Fi Headphone Holography, een bekroonde technologie die het geluidsbeeld van een high-end multi-speakersysteem in hoofdtelefoons nabootst, is perfect voor game-binges ’s avonds laat zonder de buren te storen.

Avid FPS-gamers krijgen een voorsprong bij het spotten van vijanden met speciale gaming-audiomodi. De SXFI BATTLE-modus verbetert de geluidssignalen tijdens gevechten, zowel voor richtingsgevoeligheid als voor afstand, terwijl de Scout-modus zich richt op geluidsdetectie, zodat tegenstanders worden gehoord voordat ze op het scherm worden gezien.

De bioscoopervaring is niet alleen beperkt tot gamen – met de geïntegreerde Dolby Audio-decoder kunnen gebruikers genieten van Sound Blaster Katana V2X terwijl ze filmen op streamingplatforms zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime.

Gebruikers kunnen deze soundbar helemaal naar hun eigen smaak maken wanneer ze verbonden zijn met de Creative-app, door de audio aan te passen via de Acoustic Engine-suite en hun favoriete RGB-verlichtingsmodi te kiezen. Deze instellingen kunnen worden opgeslagen als aangepaste profielen op de app of de programmeerbare knoppen op de afstandsbediening.

Er zijn verschillende aansluitmogelijkheden om uit te kiezen, waaronder HDMI ARC en optische poorten, draadloze Bluetooth 5.0, USB-C-poort voor USB-audio-ondersteuning, 3,5 mm AUX-in en SXFI-out voor gecertificeerde Super X-Fi-producten. Deze veelzijdige soundbar is compatibel met desktops en consoles, waaronder pc, Mac, PS5, PS4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Prijzen en beschikbaarheid
Sound Blaster Katana V2X kost €309 en is verkrijgbaar bij Creative.com.Bronnen: Creative

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.