Crucial T700 Review


Op papier is de Crucial T700 de snelste Gen5 SSD die daadwerkelijk op de markt is gekomen, en daarbij is het tevens de enige Gen5 SSD die (vooralsnog) ook in 4TB capaciteit te koop is. Voldoende redenen om hem goed aan de tand te voelen dus, en je leert er alles over in de onderstaande video:

Samenvatting


Hoewel alle in en outs in de video worden besproken een korte samenvatting: Met de T700 legt Crucial de lat voor SSD performance weer wat hoger. De sequentieele snelheden liggen duidelijk hoger, en vooral ook de prestaties in een extreme workload zijn aanmerkelijk beter dan andere Gen5 SSDs én Gen4 SSDs.

Toch blijft het een echt early adopter product, want de prijs is (wederom vooralsnog) erg fors, en de prestaties zijn niet op elk vlak beter dan de rest, bijvoorbeeld in de game trace benchmarks. Het lijkt dan ook wachten op verdere prijsdalingen voordat Gen5 SSDs voor een breder publiek echt interessant worden. Gezien Crucial onderdeel is van Micron, de fabrikant achter de nand chips in al deze Gen5 SSDs, ligt het wel voor de hand dat de T700, net als hun Gen4 SSDs, op termijn één van de betere prijs-kwaliteitverhoudingen gaat bieden. Zodra dat het geval is heeft Crucial met de T700 (wederom vooralsnog) de betere Gen5 SSD in handen.

Dit product is op moment van schrijven het voordeligste te krijgen bij Amazon.nl


Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.