Review: Cryorig H5 Universal

Productpagina @ Cryorig.com


Onlangs een zeer positieve ervaring mogen opdoen met de Cryorig R1 Universal, een flinke processorkoeler met twee heatsinks, stevige prestaties, maar een prijskaartje van ca 70 euro. Nu is het natuurlijk niet alle dagen feest, en is er niet altijd ruimte in het budget voor dergelijke fancy koelers. Wat wel op viel was het bijzonder mooie design, dus toen Cryorig met de H5 Universal uit kwam was ik toch erg benieuwd.

De H5 Universal is bedoeld om het populaire middensegment van 40 euro een beetje op te breken. Een segment dat wordt gedomineerd door prijs-prestatie-beesten (zo veel mogelijk koelprestaties voor je centen, vaak met een goede balans wat geluidsprestaties betreft), die wat uitstraling betreft vaak wat traditioneel zijn. Met de H5 lijkt Cryorig in te willen zetten op vergelijkbare prestaties, maar dan wel met een unieke en luxe look.

Hoewel de Cryorig H5 Universal een adviesprijs heeft van 40 euro (en voor dat bedrag en minder ook prima te koop is in Duitsland), blijven de prijzen in Nederland wat achter, en komt hij in de regel tussen de 40 en 45 euro uit (vermoedelijk een gevolg van een kleinere afzetmarkt). Nog altijd lekker betaalbaar, maar de Cryorig zal dus moeten aantonen dat hij die paar euro extra ten opzichte van de onlangs gereviewde Scyhte Ashura en CM Hyper 612 ver 2 aan kan.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.