Custom AMD RX 6900 XT-modellen komen binnenkort


Volgens een recent gepubliceerd artikel heeft AMD diverse fabrikanten akkoord gegeven om custom modellen van de RX 6900 XT te gaan fabriceren. Tot dusver zou AMD enkel reference designs uit gaan brengen.

Volgens de Chinese website mydrivers.com heeft AMD de RX 6900 XT vrijgegeven voor fabrikanten van custom modellen van deze videokaart, in het eerste geval zou deze enkel als reference design verkrijgbaar komen. Dit betekent dat fabrikanten vrij zullen zijn in het ontwerpen van de behuizingen van deze videokaart, waarmee deze niet enkel als standaard zwart/zilvere kaart met rode accenten uit zal komen.

Het nieuwe topmodel van AMD, de RX 6900 XT, beschikt over 80 CU’s, een kloksnelheid van 2015MHz met boost tot 2250MHz, 16GB GDDR6-geheugen en een vermogen van 300 watt. Deze kaart moet het direct opnemen tegen de RTX 3090, maar dan voor een flink lagere prijs. In benchmarks gepubliceerd door AMD zijn deze resultaten ook bereikt.


Hoewel de reference design RX 6900 XT vanaf 8 december verkrijgbaar zal komen, worden de custom modellen pas in het begin van 2021 verwacht. AMD geeft deze videokaart een adviesprijs mee van $999.Bronnen: Mydrivers.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.