D-Link introduceert nieuwe multi-Gigabit switches


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

D-Link heeft twee nieuwe toevoegingen aan haar portfolio van multi-Gigabit switches aangekondigd: de 7-Port Multi-Gigabit Unmanaged Switch (DMS-107) en 10-Port Multi-Gigabit PoE Smart Managed Switch (DMS-1100-10TP).

D-Link DMS-107
De nieuwe 7-Port Multi-Gigabit Unmanaged Switch (DMS-107) is een kosteneffectieve oplossing voor het upgraden naar een multi-Gigabit netwerk. Met twee 2,5 Gigabit en vijf Gigabit poorten biedt de switch een snelle en eenvoudige manier om netwerken te upgraden, bottlenecks te elimineren en prestaties en doorvoer te maximaliseren.

De 2,5 Gigabit poorten bieden een high-bandwidth verbinding met netwerkopslag (NAS)-apparaten en Wi-Fi 6 router/access points, terwijl de Gigabit poorten snelle en betrouwbare verbindingen mogelijk maken met meerdere gaming computers en workstations. Ideaal voor veeleisende zakelijke of thuisnetwerkinstellingen, stelt de DMS-107 gebruikers in staat om toegang te krijgen tot netwerkbronnen en grote multimedia bestanden op hoge snelheden over te dragen.

Het lage energieverbruik en ventilatorloze ontwerp van de DMS-107 zorgen voor verbeterde betrouwbaarheid, stille werking en lagere elektriciteitskosten. De groene technologiefuncties, IEEE 802.3az Energy-Efficient Ethernet (EEE) en link status detectie, verminderen het energieverbruik van de switch wanneer het netwerkgebruik laag is, waardoor energiekosten tijdens perioden van inactiviteit worden verminderd.

Het nieuwe product biedt ook verkeersbeheerfuncties, zoals IEEE 802.1p Quality of Service (QoS) en IEEE 802.3x Flow Control. De 802.1p QoS-functie maakt het mogelijk om verkeer in acht prioriteitsniveaus te classificeren, zodat verschillende soorten verkeer kunnen worden geprioriteerd op basis van hun belangrijkheid.

D-Link DMS-1100
De geavanceerde 10-Port Multi-Gigabit PoE Smart Managed Switch (DMS-1100-10TP) is ideaal voor bedrijven die willen upgraden naar Wi-Fi 6. Met acht 2,5 Gigabit PoE-poorten en twee 10 Gigabit SFP+ uplink-poorten biedt de nieuwe switch de multi-gigabit connectiviteit die nodig is om de doorvoer van high-performance 802.11ax access points te maximaliseren, evenals een optimale high-speed uplink-verbinding met de netwerkinfrastructuur.

De DMS-1100-10TP ondersteunt IEEE 802.3bz en is volledig backwards compatibel met 802.3ab Gigabit Ethernet om 2,5 Gigabit snelheid over standaard Cat 5e bekabeling te leveren, met een bereik tot 100 meter afstand. De switch kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande Gigabit Ethernet-netwerkinfrastructuren terwijl tegelijkertijd netwerken toekomstbestendig worden gemaakt voor de volgende generatie 2,5 Gigabit connectiviteit.

Met een totaal vermogensbudget van 240 W is de switch in staat om tot 30 W stroom per poort te leveren aan verbonden PoE-enabled apparaten. Het hoge vermogensbudget en de PoE+-ondersteuning maken het mogelijk de switch aan te sluiten en meerdere Wi-Fi 6 access points van stroom te voorzien.

De DMS-1100-10TP ondersteunt D-View, een netwerkbeheersysteem dat centraal beheer van kritieke netwerkeigenschappen zoals beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veerkracht en beveiliging mogelijk maakt. De nieuwe switches zijn geschikt voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als thuisnetwerken.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.