“D-Link onthult de geheel nieuwe EAGLE PRO AI-serie Wi-Fi 6 Smart Router.”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

D-Link, een wereldleider in netwerk- en connectiviteitstechnologieën, heeft vandaag zijn geheel nieuwe R15 EAGLE PRO AI AX1500 Smart Router onthuld. De nieuwe lancering combineert de nieuwste Wi-Fi 6-technologie met kunstmatige intelligentie om ongelooflijke Wi-Fi-dekking en snelheid te bieden – een continu optimaliserend en verbeterend netwerk, ideaal voor thuisgebruikers en kleine kantoren.

De R15 EAGLE PRO AI AX1500 Smart Router biedt dual-band draadloze snelheden tot 1.500 Mbps en levert razendsnelle wifi met een groter bereik en grotere betrouwbaarheid en een wifi-dekking tot 230 vierkante meter. Hierdoor kan Wi-Fi worden ervaren als nooit tevoren en biedt het een perfecte oplossing voor diegenen die stabiele Wi-Fi met minimale interferentie nodig hebben.

De R15 brengt Wi-Fi 6-technologie en AI op één plek en biedt 1024 QAM, MU-MIMO en OFDMA om de snelheid, het bereik en de netwerkefficiëntie te vergroten. De ingebouwde AI Wi-Fi Optimizer scant continu naar het wifi-kanaal met de minste interferentie om altijd de beste verbinding te bieden. Tegelijkertijd geeft de AI Traffic Optimizer prioriteit aan het meest kritische internetgebruik voor een optimale online ervaring en stabiliteit. AI Parental Control biedt gebruikers flexibiliteit en controle over de online activiteiten van kinderen, zodat hun veiligheid te allen tijde prioriteit krijgt.

De nieuwe router is eenvoudig in te stellen en te beheren. U kunt zelfs een uitgebreide mesh-wifi creëren met EAGLE PRO AI Mesh Extender (E15) of Mesh Systems (M15-2 en M15-3), beschikbaar in Q4 2021. Het beschikt ook over de AI Mesh Optimizer, die de verbinding versterkt tussen mesh-knooppunten met unieke AI-beamforming-technologie, om naadloze en betrouwbare wifi te leveren.

Het beheren van je wifi was nog nooit zo eenvoudig met de geïntegreerde AI Assistant. Het controleert continu het netwerk en bewaakt het datagebruik, stuurt aanbevelingen en wekelijkse rapporten naar de EAGLE PRO AI-app. Bovendien is de R15 compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa, waardoor gebruikers spraakbesturing kunnen gebruiken om hun netwerk eenvoudig en gemakkelijk te beheren.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.